Θα ξεπεράσει τους 40 C 

ο υδράργυρος...



Συνεχίζει τον ανηφορικό του δρόμο ο υδράργυρος, που αναμένεται να "σκαρφαλώσει" πάνω ακόμα και από τους 40 βαθμούς Κελσίου. Μετεωρολόγοι υποστηρίζουν ότι αναμένεται να είναι η θερμότερη ημέρα του εφετινού καλοκαιριού.

Οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν στη δυτική και βόρεια χώρα 37-39 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα 39-41 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 37-40 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη δυτική και βόρεια χώρα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

Για Τετάρτη και Πέμπτη προβλέπεται μικρή σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, ενώ λίγες τοπικές νεφώσεις αναμένονται το απόγευμα στα βόρεια. Στα δυτικά, θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο την Πέμπτη πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και την Πέμπτη έως 6 μποφόρ.

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία και την Παρασκευή. Μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Αναμένονται άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν έως 7 μποφόρ.

Ειδικοί προτείνουν την κατανάλωση νερού, φρούτων, λαχανικών και ψαριών τις ημέρες του καύσωνα.source:nooz.gr
top