Διαψεύδει η Ουάσινγκτον

το «τελεσίγραφο» προς την 

Αγκυρα για αλλαγή στάσης 

έναντι Ιράν και Ισραήλ...


Ουάσινγκτον
Διέψευσε ο Λευκός Οίκος τις πληροφορίες πως έχει δώσει «τελεσίγραφο» στην Τουρκία να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στο Ιράν και το Ισραήλ, τονίζοντας πως υπάρχει ανοικτός «διάλογος» με την Άγκυρα για αυτά τα ζητήματα.

Ερωτηθείς σχετικά με τα σχετικά δημοσιεύματα -με τίτλο «Αμερικανικό τελεσίγραφο στην Άγκυρα για τα όπλα» των Financial Times- ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Μπιλ Μπάρτον απέρριψε την έκφραση «τελεσίγραφο», λέγοντας «δεν γνωρίζω από πού το συνήγαγαν αυτό».

«Ο πρόεδρος και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησαν προ 10 ημερών και έθιξαν το ζήτημα του Ιράν, του στολίσκου για τη Γάζα και άλλα ζητήματα που συνδέονται με αυτά» τόνισε ο Μπάρτον, σε δηλώσεις του από το αεροσκάφος που μετέφερε τον Μπ.Ομπάμα στο Μιλγουόκι.

«Εμφανώς υπάρχει ένας διάλογος με τους Τούρκους, αλλά κανένα τέτοιο τελεσίγραφο δεν τους έχει δοθεί» υποστήριξε.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις βαδίζουν προς το καλύτερο.

«Αυτήν τη στιγμή οι σχέσεις μας με τον Ομπάμα και οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ βαίνουν καλώς, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα» είπε στο HaberTurk ο Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας «θερμές» τις επαφές του με τον Aμερικανό πρόεδρο.

«Τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την αγορά των όπλων είναι εσωτερικά θέματα κάθε χώρας. Το Κογκρέσο τους μπορεί να έχει διαφορετικές εκτιμήσεις, όπως ακριβώς και εμείς έχουμε τη δική μας Εθνοσυνέλευση και όποτε παρουσιάζουμε τις δικές μας εκτιμήσεις υπάρχουν αναβολές» κατέληξε ο ίδιος.source:in.gr
top