Είναι ασφαλή τα κινητά 

για αγορές on line;


Είναι ασφαλή τα κινητά για αγορές on line;
Τα κινητά τηλέφωνα,δεν τα χρησιμοποιούμε μόνο για να μιλάμε και να στέλνουμε μηνύματα. Οι δυνατότητες που προσφέρουν, είναι πολύ περισσότερες, καθώς ο χρήστης μπορεί να σερφάρει στο διαδίκτυο, να κάνει τις αγορές του on line και να πληρώσει τους λογαριασμούς του.
Πόσο ασφαλής όμως είναι αυτές οι συναλλαγές θα μας εξηγήσει ο Michael Gregg , που είναι γνωστός και με το ψευδώνυμο «white hat», στους hackers αλλά η δουλειά του είναι να διαφυλάττει τα προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών.
Ο Michael Gregg , λέει ότι «τα κινητά τηλέφωνα σήμερα είναι σαν μικροί υπολογιστές και θα πρέπει να παίρνουμε τις ίδιες προφυλάξεις όταν μπαίνουμε στο διαδίκτυο για να κάνουμε τις συναλλαγές μας».
Μόνο με ένα φορητό υπολογιστή και ένα ελεύθερο WiFi δίκτυο, ένας hacker, μπορεί να κατασκοπεύει οποιοδήποτε τηλέφωνο, τονίζει ο Michael Gregg και συμπληρώνει «πάντοτε οι hackers, είναι ένα βήμα μπροστά  και κυρίως όπου υπάρχουν χρήματα. Ότι λέτε ή κάνετε μπορεί να μην είναι τόσο προσωπικό όσο νομίζετε».
Ο Michael Gregg, προτείνει να μην κάνουμε αγορές από ελεύθερα δίκτυα WiFi και να μην «κατεβάζουμε» εφαρμογές από άγνωστες πηγές γιατί κάποιες από αυτές μπορούν να συλλέξουν προσωπικά μας στοιχεία.source:madata.gr
top