"Γεφύρι της Άρτας"

οι γάμοι ομόφυλων στην

Καλιφόρνια...



Αναστέλλονται εκ νέου οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στην Καλιφόρνια, μετά από απόφαση αμερικανικού Εφετείου σύμφωνα με την οποία η τέλεσή τους θα σταματήσει όσο το δικαστήριο εξετάζει την συνταγματικότητα της ισχύουσας σχετικής απαγόρευσης.

Το Ένατο Τακτικό Εφετείο έθεσε ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την ακρόαση της υπόθεσης, διατάσσοντας τους δικηγόρους να καταθέσουν μία σειρά συμπερασμάτων στο διάστημα μεταξύ 17 Σεπτεμβρίου και 1ης Νοεμβρίου.

Η απόφαση αυτή ανατρέπει την έγκριση για την τέλεση τέτοιων γάμων που εξέδωσε ο περιφερειακός δικαστής Βον Γουόκερ, ο οποίος λίγες ημέρες πριν είχε επιβάλει απαγόρευση. Η τέλεση νόμιμων γάμων ομόφυλων ζευγαριών θα ξανάρχιζε από τις 18 Αυγούστου.

Οι πολέμιοι των γάμων ομοφυλοφίλων όμως ζήτησαν να ανασταλεί η τέλεσή τους καθ΄όσον διάστημα διαρκέσει η διαδικασία της έφεσης.

Το Εφετείο θα εξετάσει επίσης την πρωτόδικη απόφαση του Γουόκερ, η οποία ανατρέπει την απαγόρευση των σχετικών γάμων που αποφασίσθηκε από το σχετικό δημοψήφισμα στην Καλιφόρνια.

Να σημειωθεί ότι ενώ στην Καλιφόρνια ερευνούν την συνταγματικότητα ή μη της απαγόρευσης τέλεσης γάμων ομόφυλων, στο Μεξικό - μία υπερσυντηρητική και ακραιφνώς Καθολικών φρονημάτων χώρα - επετράπη η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.source:nooz.gr
top