Νύφη ή καλεσμένη; 7 μυστικά 

για να είσαι κούκλα!

 
 
Σε όλες μας έχει συμβεί: έχουμε φορέσει το τέλειο lbd, έχουμε πιάσει τα μαλλιά μας σε ένα χαλαρό σινιόν και, λίγο πριν το ραντεβού μας με εκείνον, ένα αντιαισθητικό, τεράστιο σπυράκι κάνει την εμφάνισή του (ουπς!). Ο νόμος του Murphy ξαναχτυπά. Κι αν νομίζεις ότι αυτό είναι το χειρότερο σενάριο που μπορεί να σου συμβεί, σκέψου αντί για το ldb να φοράς ένα λευκό μακρύ φόρεμα και αντί για το ραντεβού σου με εκείνον, να πρέπει να εμφανιστείς στο γάμο σου. Freeze!
Συγκεντρώσαμε όλα τα εκείνα τα tips που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη την ημέρα του γάμου σου. Εφαρμοσέ τα ακόμη κι αν είσαι απλά η καλεσμένη!
 
Το σπυράκι...Giant
Πρώτα απ' όλα, μην κάνεις το λάθος να το σπάσεις. “Δεν είναι απαραίτητο ότι θα γεμίσεις σπυράκια εάν σπάσεις κάποιο αλλά ο κίνδυνος υπάρχει εάν δεν έχεις καθαρά χέρια και δε χρησιμοποιήσεις αντισηπτικό πριν και μετά τη διάνοιξη. Καλό, πάντως, είναι να το αποφύγεις-ειδικά το πολύ ζούληγμα-διότι πολλές φορές μένουν σημάδια”, μας εξηγεί η δερματολόγος Βάλια Μουσάτου. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι το εξής: τύλιξε ένα παγάκι σε μια πετσέτα και τοποθέτησέ το τοπικά πάνω στο σπυράκι. Έτσι, θα μειώσεις το πρήξιμο αλλά και το ερύθημα. Κάλυψέ το απλώνοντας τοπικά make up και πούδρα σε όλο το πρόσωπο. Σε κάθε περίπτωση, απόφυγε το concealer: η χρήση του είναι να δίνει φως και σε αυτή την περίπτωση το μόνο που δεν θες είναι να το τονίσεις περισσότερο.

Μπούκλες που έπαψαν να είναι κούκλες
Όταν οι μπούκλες σου χάσουν την φόρμα τους, χτένισέ τις με μια χτένα για να αποκτήσεις αμέσως ανέμελα waves”, συμβουλεύει ο Τρύφωνας Σαμαράς. Κι ένα tip για την επόμενη φορά: ψέκασε κάθε τούφα με ένα hairspray για μπούκλες πριν τυλίξεις τα μαλλιά σου στα ρόλεϊ ή στο ειδικό ψαλίδι για μπούκλες.

Διαφορά χρώματος ανάμεσα στο πρόσωπο και το σώμα
9 στις 10 περιπτώσεις το πρόσωπό μας είναι πιο παλ σε σχέση με το σώμα μας χάρη στον εντατικό καθαρισμό, το πήλινγκ και την προστασία με μια κρέμα που διαθέτει δείκτη προστασίας. Για να έχεις πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε μια ενυδατική με χρώμα (ιδανικά έναν τόνο πιο σκούρο από τον φυσικό σου). Εναλλακτικά, μπορείς να απλώσεις bronzing πούδρα σε όλο το πρόσωπο, επιμένοντας στα σημεία που “βλέπει” ο ήλιος, δηλαδή τα μάγουλα, το πηγούνι, η μύτη και τους κροτάφους.

Μαλλιά που φριζάρουν
Αν μετά από μερικές ώρες χορού τα μαλλιά σου “πετάνε” ακανόνιστα ή φριζάρουν ζέστανε ανάμεσα στα δάχτυλά σου μικρή ποσότητα serum λάμψης και πέρασε το σε όλο το μήκος των μαλλιών σου.

Μάσκαρα που “τρέχει”
Η αδιάβροχη μάσκαρα ανήκει στην κατηγορία που νομίζεις ότι δεν έχεις ανάγκη. Πράγματι... νομίζεις! Αν ωστόσο, δεν προλαβαίνεις να επενδύσεις σε ένα τέτοιο προϊόν, άπλωσε concealer και από πάνω ένα ελαφρύ στρώμα πούδρας. Έτσι, απορροφάται η λιπαρότητα των βλεφάρων και δημιουργείς μια σταθερή βάση πάνω στην οποία η μάσκαρα μπορεί να απλωθεί σωστά.

Λιπαρό πρόσωπο
Το να προσθέσεις ένα στρώμα πούδρας προκειμένου να απορροφήσεις την λιπαρότητα από το πρόσωπό σου είναι εντελώς λάθος. Αντ' αυτού, αναζήτησε στα καταστήματα καλλυντικών τα “blotting papers”, τα οποία είναι ειδικά απορροφητικά μαντηλάκια κατά της λιπαρότητας. Έτσι, λοιπόν, αν δεις το πρόσωπό σου να γυαλίζει, βγάλε από την τσάντα σου τα papers και σκούπισε το πρόσωπό σου ταμποναριστά.

Ουπς, ίδρωσα!
Μπορεί η εφίδρωση να αποτοξινώνει, ωστόσο υπάρχουν πάντα εκείνες οι φορές που εύχεσαι να μπορούσες να το αποφύγεις και ειδικά στο γάμο σου. Κι όμως, υπάρχει τρόπος. Δεδομένου ότι ο ιδρώτας δε μυρίζει μέχρι τη στιγμή που θα έρθει σε επαφή με τα βακτήρια της επιδερμίδας μας, μπορείς να ακολουθήσεις το εξής tip: με ένα χαρτομάντιλο σκούπισε τον ιδρώτα και άπλωσε τοπικά ένα αντιβακτηριδιακό gel χεριών. Έτσι, “σκοτώνεις” τα βακτήρια και ως εκ τούτου μειώνεις τις πιθανότητες κακοσμίας.source:tlife.gr
top