Κολομβία: Λίστες θανάτου 

για εφήβους στο Facebook...



Η αστυνομία της Κολομβίας ερευνά "καταλόγους στόχων προς δολοφονία", οι οποίοι κυκλοφορούν μέσω Facebook και συνδέονται ήδη με τους φόνους δύο εφήβων, τα ονόματα των οποίων βρίσκονταν μεταξύ των 100 που περιέχουν.

Ομάδες ερευνητών έχουν σταλεί στην πόλη Πουέρτο Ασίς, όπου σημειώθηκαν οι φόνοι, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Χοσέ Λεόν Ριάνο, προκειμένου να βρουν ποιοι βρίσκονται πίσω από τις "λίστες του Facebook", που έχουν προκαλέσει πανικό στην πόλη.

Σύμφωνα αξιωματούχους, η υπόθεση άρχισε την 16η Αυγούστου, όταν δύο έφηβοι, 16 και 17 ετών, δολοφονήθηκαν ενώ επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Μια ημέρα αργότερα, οι μαθητές στο Πουέρτο Ασίς έλαβαν στην δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης μια πρώτη λίστα με 69 ονόματα που περιλάμβαναν τους δολοφονημένους. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει άλλοι δύο κατάλογοι, προκαλώντας πανικό στους γονείς. Τα περισσότερα ονόματα είναι εφήβων κάτω των 18 ετών.

Η αστυνομία εξετάζει την πιθανότητα οι λίστες να είναι ένα μακάβριο εφηβικό αστείο. Ο Ριάνο σημείωσε ότι πολλοί από τους έφηβους στους καταλόγους δε ζουν πια στην Πουέρτο Ασίς. Πρόσθεσε ότι υπήρξαν απειλητικά μηνύματα προς την αστυνομία της πόλης, οι συγγραφείς των οποίων κατηγόρησαν άνδρες της ότι ενέχονται στις δολοφονίες.
source:nooz.gr
top