Υπερψήφιστηκε επί της 

αρχής το ν/σ για την άρση 

του καμποτάζ...

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής μόνο από τους κυβερνητικούς βουλευτές το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ.

ΝΔ και ΛΑΟΣ έκαναν λόγο για απλή αδειοδότηση με προϋποθέσεις που δεν καθιστούν την Ελλάδα ελκυστική επιχειρηματικά και όχι για ουσιαστική άρση.

Δριμύτερη κριτικη ασκησαν τα κόμματα της Αριστεράς, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχεδιο εγκυμονεί προβλήματα στα δικαιώματα των ναυτεργατών χωρίς ουσιαστική στήριξη της εθνικής οικονομίας.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη σύναψη προηγούμενης συμφωνίας της ενδιαφερόμενης εταιρείας για 3 έτη δραστηριοποίησης, διάρκεια ταξιδιού τουλάχιστον 48 ωρών με 12 ώρες παραμονή στον ελληνικό λιμένα αφετηρίας, επιβολή εισφοράς ανά επιβάτη υπέρ του Κεφαλαίου Ανεργίας και Ασθενείας Ναυτικών και εξασφάλιση της εργασίας των ελλήνων ναυτικών με όρους σύμφωνους με την ελληνική νομοθεσία.

Γίνεται, επίσης, λόγος για κίνητρα πρόσληψης ελλήνων ναυτικών και διενέργεια επενδύσεων εκ μέρους των πλοιοκτητριών εταιρειών, ενώ παραπέμπονται σε μελλοντικές υπουργικές αποφάσεις, άλλες ρυθμίσεις που διαφοροποιούν τους όρους ανάλογα με τη μεταφορική ικανότητα, τη στελέχωση του πλοίου, τον αριθμό των δρομολογίων, τη συχνότητα και την περιοδικότητα των προσεγγίσεων σε ελληνικούς λιμένες κλπ.source:skai.gr
top