«Τα λεφτά θα πάνε 

στα ελληνικά νοικοκυριά»


Δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή για τα 25 δις στις τράπεζες

Τα 25 δις στήριξης των ελληνικών τραπεζών θα πάνε στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, στις επιχειρήσεις και στα ελληνικά νοικοκυριά, τόνισε πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Καλώντας τους βουλευτές του Β’ Θερινού Τμήματος να υπερψηφίσουν την τροπολογία για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών, ο κ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιοποίηση των 25 δις από τις τράπεζες θα είναι η κατάθεση συγκεκριμένων σχεδίων πιστωτικής επέκτασης από κάθε τράπεζα χωριστά.
Επιπλέον, θα πρέπει να έχει τεκμηριωθεί αναγκαιότητα ρευστότητας και να προηγείται σχετική εισήγηση από την Τράπεζα της Ελλάδος. Ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για στήριξη της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών γι’ αυτό και δεν θα υπάρχει καμία επίπτωση στο έλλειμμα ή το δημόσιο χρέος.
Εξηγώντας την επέκταση του πυλώνα των εγγυήσεων προς τις τράπεζες, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα βγήκαν σχετικά αλώβητα από την κρίση και πέρασαν τα πρόσφατα στρες τεστ, με μία μόνον εξαίρεση. Υπέστησαν ωστόσο μείωση ρευστότητας λόγω των εκροών που προκάλεσαν οι αρνητικές φημολογίες, ενώ παράλληλα απέτυχαν να προετοιμαστούν για την κρίση στους «καλούς καιρούς».source:newsbeast.gr
top