Ιερέας κηρύσσει το λόγο του 

Θεού.. από το πατίνι του!

Σοφία Κατσαρέλη
Έναν πρωτότυπο και αν μη τι άλλο ενδιαφέροντα τρόπο επέλεξε ένας ιερέας από την Ουγγαρία, για να προσεγγίσει τους νέους και "Θεού θέλοντος" να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους στην εκκλησία.


Ο 45χρονος Ούγγρος καθολικός ιερέας, Zoltan Lendavi, πιστεύει πως με από τις ρόδες του μπορεί να διαδώσει το μήνυμα του Θεού και να ενθαρρύνει τους νέους να ακολουθούν τις αξίες της εκκλησίας.
Ο πατέρας Lendavi, που ζει σε ένα μικρό χωριό στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σλοβενία, ξεκίνησε το skateboarding όταν ακόμη ήταν έφηβος και, όπως φαίνεται και στο video, τα καταφέρνει πολύ καλά.
Ωστόσο, έπρεπε να περάσουν χρόνια, για να “συνειδητοποιήσει”, όπως ο ίδιος είπε, τη σημασία του skateboarding και το πόσο μπορεί να συμβάλει στη διάδοση του λόγου του Θεού.
Την ιδέα την πήρε από τον άγιο John Bosco,Ιταλό ιερέα και εκπαιδευτικό, που έζησε το 19ο αιώνα και αφιέρωσε τη ζωή του, στην προσπάθεια να βελτιώσει τις ζωές των νεότερων ανθρώπων, χρησιμοποιώντας διάφορα παιχνίδια ως μέρος της εκπαίδευσής τους.
Στο video, φαίνεται ντυμένος με το ράσο του, να επιδεικνύει τις δεξιότητές του σε νέους ανθρώπους, που έχουν συγκεντρωθεί για να τον δουν.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, η μέθοδός του έχει αποτελέσματα, καθώς τρία νεαρά αγόρια, αρχής γενομένης από την ημέρα που τον παρακολούθησαν “επί τω έργω”, άρχισαν να πηγαίνουν όλο και συχνότερα στην εκκλησία.
source:cosmo.gr


top