Σε φιάσκο κατέληξε η

πρόταση ΣΥΡΙΖΑ στον 

Διονύση Τσακνή...


Σε φιάσκο κατέληξε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ στον Διονύση Τσακνή
Σε φιάσκο κατέληξε για τον ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση περί στήριξης του συνθέτη Διονύση Τσακνή στον Δήμο Αθηναίων μετά τη δήλωση του δημιουργού ότι πρόσκειται πολιτικά στο ΚΚΕ και επομένως θα στηρίξει τον υποψήφιό του Νίκο Σοφιανό.

Η απόρριψη από μέρους του κ. Τσακνή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υποψήφιος στην Αθήνα προκάλεσε παγωμάρα στην Κουμουνδούρου που θεωρούσε σχεδόν δεδομένη την κάθοδό του, εξ αυτού του λόγου άλλωστε φιλοξένησε δισέλιδη συνέντευξη του συνθέτη στο τελευταίο φύλλο της κυριακάτικης «Αυγής». Στον ΣΥΝ που έδειξε να αιφνιδιάζεται από τις εξελίξεις περιορίζονταν χθες στο «ουδέν σχόλιον», ωστόσο παράγοντες του κόμματος εξέφραζαν την απορία τους για τη στάση του Διονύση Τσακνή καθώς- όπως έλεγαν - «ανεζητείτο απλώς η φόρμουλα για να ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ». Οι συζητήσεις μάλιστα με τον συνθέτη είχαν προχωρήσει σε σημείο που βρισκόταν- όπως λένε στον ΣΥΝ- σε απευθείας συνεννόηση με την ηγεσία του κόμματος και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ανθρωποι του περιβάλλοντος του κ. Τσακνή εξηγούσαν χθες στα «ΝΕΑ» ότι «ο συνθέτης είναι πιο κοντά στο ΚΚΕ» και ότι «αν ενδεχόμενη υποψηφιότητά του είχε και την υποστήριξη του ΚΚΕ, τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά». Ωστόσο, στο διάστημα που ο Διονύσης Τσακνής εφέρετο να συζητεί με την Κουμουνδούρου για την υποψηφιότητά του στον Δήμο Αθηναίων, ο Περισσός είχε ανακοινώσει τη στήριξη του Νίκου Σοφιανού.

Στη δήλωσή του ο Διονύσης Τσακνής υπενθυμίζει τη συμμετοχή του στην κίνηση του Αριστερού Βήματος Διαλόγου και διευκρινίζει ότι αυτό δεν αποτελεί μία ακόμη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι γνωστή η συμμετοχή μου στην κίνηση του Αριστερού Βήματος Διαλόγου. Εχει διακηρυχθεί σε όλους τους τόνους πως αυτή η κίνησή μας δεν είναι ούτε ευκαιριακή και προπάντων ούτε εκλογική. Ανεξάρτητα από τις προσωπικές ιδεολογικές τοποθετήσεις του καθενός από εμάς, θα επιμένουμε ενωτικά. Δεν είμαστε ούτε άλλο ένα κόμμα της Αριστεράς, ούτε κάποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε, κάτι τέτοιο θα ακύρωνε και τις προθέσεις και την αξιοπιστία μας. Η φερόμενη ως υποψηφιότητά μου στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Αθηναίων θα μπορούσε- έστω- να συζητηθεί αν επρόκειτο να συνενώσει τη σύνολη Αριστερά. Σε μια τέτοια περίπτωση θα αισθανόμουν μεγάλη τιμή, ανεξάρτητα από το αν θα αποδεχόμουν ή όχι την πρόταση. Η σημερινή συγκυρία είναι δεδομένη. Το ΚΚΕ, στο οποίο και πρόσκειμαι πολιτικά, έχει ήδη επιλέξει τον σύντροφο Νίκο Σοφιανό και έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Δεν μου μένει παρά να τον στηρίξω με όλες τις δυνάμεις μου, παρά το γεγονός ότι δεν ψηφίζω στον Δήμο Αθηναίων». Τα σενάρια
Η δυσάρεστη τροπή που πήρε για την Κουμουνδούρου η υπόθεση Τσακνή οδήγησε χθες σε εικασίες ότι ενδεχομένως να υπήρξε αντίδραση από το ΚΚΕ σε πιθανή υποψηφιότητα του συνθέτη ή ακόμη και εμπλοκή �μένη τ�λέχη του Βήματος Διαλόγου, όπου ο ίδιος ανήκει και δεν επιθυμούσαν την κάθοδό του. Πάντως, ο Συνασπισμός καλείται να λύσει αμέσως τα δύο «αγκάθια» που αφορούν τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής, όπου υπενθυμίζεται ότι ναυάγησαν και οι συζητήσεις για υποψηφιότητα της Σοφίας Σακοράφα. Το θέμα θα τεθεί στα όργανα του ΣΥΝ τις επόμενες ημέρες.
source:madata.gr
top