Ψεύτικο το νέο κουμπί 

"dislike" στο facebook...

Σοφία Κατσαρέλη
Να μην ακολουθήσουν το σύνδεσμο που συνιστά την εγκατάσταση του κουμπιού “dislike”, ακόμα κι αν εμφανίζονται ως μηνύματα από “φίλους”, προειδοποιούν οι υπεύθυνοι του facebook.

Οι υπεύθυνοι του site κοινωνικής δικτύωσης, προειδοποιούν πως το σχετικό κουμπί που εμφανίστηκε, με σκοπό την υποτιθέμενη δήλωση εκ μέρους των χρηστών, ως προς το ποια posts, μηνύματα, φωτογραφίες ή σύνδεσμοι “δεν τους αρέσουν”, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα σχέδιο εξαπάτησης.
Ειδικότερα, μέσω του ψεύτικου αυτού κουμπιού αποκτάται πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα και στις δημόσιες πληροφορίες του προφίλ, χρεώνονται τα κινητά τηλέφωνα των χρηστών, ενώ δημοσιεύονται αυτόματα ενημερώσεις (status updates), που ενθαρρύνουν και άλλους χρήστες να το εγκαταστήσουν.
Όπως προειδοποίησε η εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών Sophos, δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν ακολουθήσει συνδέσμους για την εγκατάσταση της εφαρμογής, οι δημιουργοί της οποίας φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται το αίτημα πολλών χρηστών για ένα τέτοιο κουμπί στο facebook.
Αρχικά, οι χρήστες αρχικά δέχονται αυτόματα μηνύματα από προφίλ των “φίλων” τους, τα οποία τους συνιστούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή.
Αν ακολουθήσουν το σύνδεσμο, καλούνται να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο έρευνας αγοράς.
Εν συνεχεία, ζητάται μεταξύ άλλων, ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του χρήστη, ο οποίος  δεσμεύεται να εγγραφεί σε υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας, που κοστίζει 5 δολάρια το μήνα.
source:cosmo.gr
top