Έκανε προσπεράσεις με 6 

άτομα μέσα στο Accent!


Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Σάββατο μεσημέρι, λίγο πριν από την Καλαμάτα. Ο δρόμος είναι στενός, οι προσπεράσεις είναι απαγορευτικές και η ζέστη ανυπόφορη, ακόμα και με το σύστημα κλιματισμού σε λειτουργία. Ξαφνικά εμφανίζεται ένα Hyundai Accent παλαιάς γενιάς, το οποίο προσπαθεί απεγνωσμένα να περάσει μπροστά… Κάνω δεξιά και με μεγάλη (!) δυσκολία, αλλά και τον κινητήρα του Accent να δουλεύει στο φουλ , ο οδηγός του πράσινου αυτοκινήτου προσπερνά. Με την άκρη του ματιού μου διαπιστώνω ότι στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο οι επιβάτες είναι… υπεράριθμοι.

«Μάλλον, δεν βλέπω καλά», λέω από μέσα μου. Αρχίζω να τους μετράω και πράγματι διαπιστώνω ότι στην πίσω σειρά καθισμάτων κάθονται τέσσερα άτομα, ο ένας πάνω στον άλλον… Πλησιάζω κοντά και η γυναίκα που οδηγούσε δείχνει τελείως άπειρη. Αποφασίζω να την ακολουθήσω, για να δω τον τρόπο οδήγησής της. Για κακή της… τύχη, η κίνηση είναι μεγάλη και στην εθνική οδό (ο Θεός να την κάνει εθνική οδό), λίγο πριν από την Καλαμάτα, με τις στροφές να διαδέχονται η μία την άλλη, το Accent γέρνει σε κάθε στρίψιμο του τιμονιού. Αυτό φαίνεται πως δεν πτοεί την οδηγό, που λίγα λεπτά αργότερα προσπερνά και ένα φορτηγό!


Κόβω ταχύτητα και απλώς την αφήνω να απομακρυνθεί. Ο τρόπος οδήγησής της είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και, επειδή θέλω να φτάσω στον προορισμό μου, απομακρύνομαι από το προπορευόμενο Accent. Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά, διαπιστώνω πως ορισμένοι οδηγοί δεν έχουν καθόλου οδηγική παιδεία. Δε νοιάζονται καθόλου για τους γύρω τους αλλά και για τον εαυτό τους. Κρίμα που εκείνη την ώρα δεν υπήρχε Τροχαία, όχι για να της βεβαιώσει κλήση, αλλά για να της δώσει να καταλάβει ότι αυτό που κάνει είναι πέρα για πέρα επικίνδυνο…
source:zougla.gr



top