Αυξάνεται η στρατιωτική 

δύναμη της Κίνας...


Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Πενταγώνου για τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις

Συνεχίζει να αυξάνεται η στρατιωτική δύναμη της Κίνας, ενώ η μυστικότητα που τη χαρακτηρίζει ενισχύει τον κίνδυνο «παρανοήσεων και λανθασμένων υπολογισμών», υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Η ετήσια έκθεση του Πενταγώνου για τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις τονίζει: «Εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τον τρόπο που η Κίνα θα χρησιμοποιήσει τις αυξανόμενες στρατιωτικές της δυνατότητες».


Επίσης αναφέρεται ότι συνεχίστηκε η ενίσχυση των κινεζικών δυνάμεων απέναντι από τη Ταϊβάν και ότι «η ισορροπία στρατιωτικών δυνάμεων εξακολουθεί να μετατοπίζεται προς όφελος της ηπειρωτικής χώρας».


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πενταγώνου, η Κίνα έχει παρατεταγμένους 1.050 με 1.150 βαλλιστικούς πυραύλους στα Στενά της Ταϊβάν, αριθμός σταθερός από την προηγούμενη χρονιά.


Βάση της έκθεσης η περιορισμένη διαφάνεια στα θέματα του στρατού και της ασφάλειας της Κίνας ενισχύσει την αβεβαιότητα και αυξάνει τις πιθανότητες για παρανοήσεις και λανθασμένους υπολογισμούς.


Τον περασμένο Ιανουάριο, η Κίνα ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις στρατιωτικές σχέσεις με τις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ομπάμα για πώληση όπλων στην Ταϊβάν. 
source:newsbeast.gr
top