Οι καβγάδες κάνουν 

καλό στην υγεία...


Έχετε βγει έξω από τα… ρούχα σας; Κάποιος σας έχει νευριάσει; Μη διστάζετε. Τσακωθείτε, καβγαδίστε, συγκρουστείτε γιατί όπως αναφέρει έρευνα του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, οι εντάσεις κάνουν καλό στην υγεία!

Η ομάδα της ψυχολόγου Κίρα Μπίρντιν που συνέλεξε τα στοιχεία της έρευνας, αναφέρει ότι οι άνθρωποι που αποφεύγουν να συγκρουστούν με άλλους ανθρώπους παρουσιάζουν μη φυσιολογικές αυξομειώσεις της στρεσογόνου ορμόνης κορτιζόλης για μεγάλα διαστήματα.


Αντιθέτως, οι άνθρωποι που έρχονται σε ρήξη για διάφορα ζητήματα με τον σύντροφό τους, το αφεντικό τους ή τα παιδιά τους αλλά επιλύουν τις διαφορές τους άμεσα, καταλήγουν να είναι πιο χαρούμενοι και πιο ήρεμοι.


Η έρευνα έγινε σε 1.842 ενηλίκους από 33 έως 84 ετών, από τους οποίους ζητήθηκε να καταγράφουν κάθε μέρα για οκτώ ημέρες εάν είχαν κάποιο καβγά ή εάν απέφυγαν ηθελημένα κάποιον.


Το 62% διαπιστώθηκε ότι απέφυγε κάποια στιγμή τους καβγάδες και το 41% των συμμετεχόντων κάποια στιγμή αποδείχτηκε ότι σήκωσαν ψηλά το κεφάλι και είπαν στους άλλους αυτά που σκέφτονταν.


Ενώ τα άτομα που απέφυγαν τις εντάσεις, κατά τη διάρκεια της έρευνας παρατηρήθηκε ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα άγχους, πόνους ή ναυτία.
source:newsbeast.gr
top