Ζωές χαμένες στα 

σκουπίδια...


Ζωές χαμένες στα σκουπίδια
Σε προειδοποιητικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στον χώρο, διαμαρτυρόμενοι για τα ελλιπή μέτρα αστυνόμευσης.

Αφορμή του κλεισίματος του ΧΥΤΑ για μερικές ώρες αποτέλεσε ο εντοπισμός προ ημερών νεκρού οικονομικού μετανάστη από το Πακιστάν, ο οποίος είχε θαφτεί κάτω από σωρούς σκουπιδιών. Τον Δεκέμβριο του 2009 και πάλι οι εργαζόμενοι είχαν βρει νεαρό Τσιγγάνο ο οποίος είχε καταπλακωθεί από απορρίμματα.

Η παρουσία στον χώρο ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με τις εργασίες του ΧΥΤΑ είναι καθημερινή, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Πρόκειται, αναφέρουν, κυρίως για Τσιγγάνους οι οποίοι περιμένουν να φτάσουν τα απορριμματοφόρα και μόλις αδειάσουν το περιεχόμενο, αναζητούν οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να πωληθεί, όπως σίδερα ή ηλεκτρικές συσκευές.

Οι εργαζόμενοι κατ΄ επανάληψη έχουν αναφέρει το γεγονός ζητώντας να υπάρξει μεγαλύτερη αστυνόμευση, καθώς όπως επισημαίνουν υπάρχει κίνδυνος για όσους εισέρχονται παράνομα στον χώρο να χτυπηθούν από κάποιο όχημα ή να παρασυρθούν από τους σωρούς των σκουπιδιών.

Παράλληλα, κίνδυνοι εγκυμονούνται και για τους εργαζόμενους οι οποίοι δέχονται απειλές όταν επιχειρούν να τους απομακρύνουν και συχνά έχουν καταγραφεί επεισόδια όπου εργαζόμενοι στον ΧΥΤΑ ή οδηγοί απορριμματοφόρων έχουν τραυματιστεί.
source:madata.gr
top