Φιντέλ: Από "λίδερ μάξιμο", 

σύμβουλος του Ραούλ...


Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, διαβεβαίωσε ότι το "καθήκον" του στο εξής είναι "να λέει τα πράγματα και τα γεγονότα ώστε ο καθένας να αποφασίζει μόνος του", υπαινισσόμενος την κυβέρνηση του αδελφού και διαδόχου του, Ραούλ.

Στη συνέντευξη που δόθηκε την Κυριακή στο Μέγαρο της Επανάστασης, την έδρα της κουβανικής προεδρίας, δημοσιογράφοι από τη Βενεζουέλα ρώτησαν τον Κάστρο τι επιπτώσεις θα είχε στις σχέσεις της Αβάνας με την Ουάσινγκτον η ενδεχόμενη αμνήστευση των πέντε Κουβανών κατασκόπων που κρατούνται σε φυλακές των ΗΠΑ από το 1998.

"Δεν με απασχολεί αυτό. Το ξεχνώ", απάντησε ο Κάστρο, και πρόσθεσε: "Δεν είναι αυτό το καθήκον μου, το καθήκον μου είναι να λέω τα πράγματα και τα γεγονότα και ο καθείς να αποφασίζει. Πρέπει να καταλάβεις ότι οι σύντροφοι δεν είναι άνθρωποι που θα τους υποδείξω κάτι ή θα τους πιάσω από τ' αυτί. Αυτό που θέλω είναι να σκέφτονται".

Ο Φιντέλ σημείωσε ότι είχε στη διάθεσή του "πολύ χρόνο" για να σκεφτεί και να διαλογιστεί από τότε που παραχώρησε την εξουσία στον Ραούλ, στις 31 Ιουλίου 2006, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. 
source:nooz.gr
top