Πρώην Λιβανέζος στρατηγός 
κατηγορείται για κατασκοπεία...
Ενας πρώην στρατηγός του λιβανικού στρατού και στέλεχος ενός συμμαχικού κινήματος της Χεζμπολάχ κατηγορείται για κατασκοπεία για λογαριασμό του Ισραήλ, στο οποίο φέρεται ότι έδινε πληροφορίες για το σιιτικό κόμμα, δήλωσε σήμερα δικαστική πηγή.
«Ο εισαγγελέας του στρατιωτικού δικαστηρίου κατηγορεί τον στρατηγό εν αποστρατεία Φαγιέζ Κάραμ για συνεργασία με τις υπηρεσίες πληροφοριών του εχθρού», αναφέρει η ίδια πηγή.
Ο στρατηγός Κάραμ, μέλος του Ελεύθερου Πατριωτικού Ρεύματος (CPL) του Μισέλ Αούν, χριστιανικό σύμμαχο της Χεζμπολάχ, κατηγορείται επίσης ότι «παρέδωσε στον εχθρό πληροφορίες για το CPL και τη Χεζμπολάχ, καθώς και για άλλα κόμματα», με αντάλλαγμα χρηματικά ποσά.
Ο Κάραμ, η σύλληψη του οποίου προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη, κατηγορείται ότι «έδωσε πληροφορίες για το τί συνέβαινε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων μεταξύ των ηγετών και των στελεχών του CPL και της Χεζμπολάχ».
Ακόμα ένας άνδρας, ο Ελίας Κάραμ, που διαφεύγει της σύλληψης, κατηγορείται ότι «βοήθησε τον Φαγιέζ Κάραμ να αποκτήσει σχέσει με ισραηλινούς αξιωματούχους στο Παρίσι». Η πηγή δεν διευκρινίζει αν υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο αυτών ανδρών.
Ο στρατηγός Κάραμ είναι η πρώτη πολιτική προσωπικότητα που συλαμβάνεται στο πλαίσιο της έρευνας που από το 2009 έχει οδηγήσει στη σύλληψη περίπου 100 φερόμενων πρακτόρων του Ισραήλ.
source:kathimerini.gr
top