Κύπρος: Επίσημη καταγγελία-σοκ 

για την κλοπή εκρηκτικών...

Διαφημίσεις Google

Μοναδική προσφορά WIND3 μήνες δώρο σταθερό και

internet. Κάντε αίτηση online τώρα!
www.wind.com.gr
"Χαμηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Φρουράς συνεργάζονται με ανθρώπους της νύχτας", δήλωσε, με αφορμή την πρόσφατη κλοπή εκρηκτικών από στρατόπεδο, ο κύπριος Υπουργός Άμυνας Κ. Παπακώστας.

Τα
εκρηκτικά είχαν κλαπεί στις 21 Ιουλίου, ενώ τη Δευτέρα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατάφερε να βρει σε ορεινή περιοχή 20 χμ. από το στρατόπεδο μεγάλο μέρος των εκρηκτικών. Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Μ. Κατσουνωτός σημείωσε ότι οι αρχές έφτασαν στα εκρηκτικά μετά από πληροφορίες και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ανακτηθεί όλη η ποσότητα.
Ωστόσο ο κ. Παπακώστας δήλωσε ότι τα εκρηκτικά πέρασαν από τα χέρια εγκληματικών οργανώσεων και άφησε αιχμές για ανθρώπους μέσα από το στράτευμα.

"Είναι με πολύ πόνο ψυχής που το λέω, αλλά αυτή είναι η αλήθεια" είπε και πρόσθεσε ότι "μέσα στις τάξεις της ΕΦ παρουσιάζονται αρκετά κρούσματα απειθαρχίας, ανάρμοστης συμπεριφοράς και πλημμελούς εκτέλεσης του καθήκοντος".


"Το χειρότερο από όλα και έχω πληροφορίες μη επιδεχόμενες αμφισβήτησης", πρόσθεσε, είναι ότι "ορισμένοι χαμηλόβαθμοι συνεργάζονται
με ανθρώπους της νύχτας". "Δηλαδή κάνουν και πάρεργο", σημείωσε και, όπως είπε, πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό που τον "προβληματίζει εδώ και αρκετό καιρό".

Ο κ. Παπακώστας είπε ότι προσπαθεί να τεκμηριώσει τις πληροφορίες έτσι ώστε, με βάση τους υφιστάμενους κανονισμούς και τη νομοθεσία, "αυτοί οι επίορκοι να απομακρυνθούν από τις τάξεις της Εθνικής Φρουράς", γιατί "προσβάλλουν και το σύνολο".

 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι "από τις μέχρι τώρα ενδείξεις που υπάρχουν, αν όχι και αποδείξεις, είναι ότι υπήρξε εκ των έσω συνεργασία" και ανέφερε ότι "δικαιολογημένα ανησυχεί ο κόσμος".

Δεν μπορεί, πρόσθεσε, να εμπιστεύεται ο κόσμος την ΕΦ ως "ο φύλακα άγγελό του" σε θέματα ασφάλειας γενικά και από την άλλη, όπως είπε,"να υπάρχουν οι άνθρωποι εκείνοι που μπορείς να τους χαρακτηρίσεις και
πεμπτοφαλαγγίτες,οι οποίοι χαλούν την εικόνα αλλά και είναι έτοιμοι να διαπράξουν και αδικήματα".

Αναφορικά με τις
έρευνες για ανεύρεση των κλεμμένων εκρηκτικών, ο κ. Παπακώστας δήλωσε αισιόδοξος και είπε ότι σημασία έχει ότι "οι συντονισμένες, επίμονες και επίμοχθες προσπάθειες της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς έχουν αποδώσει καρπούς". "Ο δρόμος είναι μακρύς, δύσκολος και ανηφορικός", είπε, εξηγώντας ότι σε τέτοιες περιπτώσεις "δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα".

Επανέλαβε ότι στόχος είναι η ανεύρεση ολόκληρου του υλικού ότι θα πρέπει να ευοδωθεί η προσπάθεια των ανακρίσεων έτσι ώστε να εξιχνιαστεί πλήρως αυτή η υπόθεση και να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης τα εγκληματικά στοιχεία που σχετίζονται με την όλη υπόθεση, για να τιμωρηθούν αυστηρά και παραδειγματικά.


"Είμαστε στα σκαριά" σημείωσε, "για να εκπονηθεί ο, περί Στρατού της Δημοκρατίας, Νόμος" γιατί, όπως είπε, "εκεί είναι το επίμαχο θέμα" και "οι περί Πειθαρχίας Κανονισμοί, οι οποίοι δυστυχώς χρονολογούνται και θέλουν εκσυγχρονισμό".


Ο κ. Παπακώστας έδωσε παράδειγμα του
νομοθετικού κενού που υπάρχει, λέγοντας ότι, σύμφωνα με τις υφιστάμενες πρόνοιες, αν ο διοικών αξιωματικός δεν επιλέξει να τιμωρήσει κάποιον και να τον παραπέμψει στον Αρχηγό της ΕΦ, τότε ο τελευταίος δεν έχει δικαιοδοσία να επέμβει.

"Επομένως", είπε, "όλα αυτά πρέπει να εκσυγχρονιστούν, έτσι ώστε να υπάρχει η ευχέρεια εκεί και όπου πρέπει να επιβάλλονται οι πρέπουσες ποινές". "Το φίδι", σημείωσε, "πρέπει να σκοτώνεται από μικρό, να μην γίνεται Λερναία Ύδρα".
source:nooz.gr
top