Έφοδο στην Google από τη

νοτιοκορεατική αστυνομία...


Για το Street View

Η αστυνομία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα ότι έκανε σήμερα έρευνα για παράνομη συλλογή στοιχείων στα γραφεία της Google στη Σεούλ.

Η Google προετοίμαζε από πέρσι να ξεκινήσει την υπηρεσία της Street View στη Νότια Κορέα και η συλλογή προσωπικών στοιχείων χρηστών του διαδικτύου σχετίζεται με την εφαρμογή της υπηρεσίας αυτής, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο αστυνομικός αυτός έλεγχος σε μία από τις πλέον δικτυωμένες χώρες της Ασίας αποτελεί ένα νέο χτύπημα για τη Google, η οποία ήδη βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για το ίδιο θέμα από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, τις δικαστικές αρχές πολλών ευρωπαϊκών χωρών, ενώ αντιμετωπίζει και αρκετές αγωγές ιδιωτών σε όλο τον κόσμο.

Η Google είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι τα αυτοκίνητα που συνέλεγαν στοιχεία για τη φωτογραφική υπηρεσία Street View είχαν κατά λάθος συλλέξει και στοιχεία χρηστών μέσω ανοιχτών ασύρματων δικτύων, και ότι για το λόγο αυτό τα αυτοκίνητα Street View είχαν διακόψει τις εργασίες τους παγκοσμίως.

Η φωτογραφική υπηρεσία Google Street View περιλαμβάνεται στις εφαρμογές Google Maps και Google Earth και προσφέρει πανοραμικές απόψεις δρόμων, από διαφορετικές γωνίες, πόλεων σε όλο τον 
source:newsbeast.gr
top