Όνειρο για 14χρονη ιστιοπλόο 
ο περίπλους της Γης...
Μια 14χρονη Ολλανδή, που φιλοδοξεί να γίνει η νεώτερη ιστιοπλόος που έχει περιπλεύσει τη Γη, απέπλευσε από την Πορτογαλία.
Η Ολλανδή έφηβη Λάουρα Ντέκερ, που αμφισβήτησε τις αρχές προκειμένου να της επιτραπεί να πραγματοποιήσει τον περίπλου της Γης με ιστιοπλοϊκό, ξεκίνησε σήμερα από την Πορτογαλία το πρώτο στάδιο της περιπέτειάς της, όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπό της.
Η 14χρονη, που απέπλευσε από την Ολλανδία στις 4 Αυγούστου για το προκαταρκτικό στάδιο στην Πορτογαλία, επετράπη να πραγματοποιήσει το μεγαλεπίβολο σχέδιό της έπειτα από την τελική απόφαση ολλανδικού δικαστηρίου, που έθεσε τέλος στη 12μηνη αντιπαράθεσή της με τις αρχές, που ανησυχούσαν για το εγχείρημα του κοριτσιού.
Η Ντέκερ ξεκίνησε τον απόπλου της από άγνωστο λιμάνι της Πορτογαλίας, προκειμένου να αποφύγει τον ενοχλητικό στολίσκο των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης, που την ανέμεναν για να αποτυπώσουν τη στιγμή στο λιμάνι του Πορτιμάο.
Ο εκπρόσωπός της Πέτερ Κλάρενμπεκ τόνισε πως η Ντέκερ κατευθύνεται προς τις Κανάριες Νήσους, όπου σύμφωνα με το σχέδιο πλεύσης θα αναμένει το τέλος της εποχής των τυφώνων στον Ατλαντικό προτού αποτολμήσει τον διάπλου των νήσων Μπαρμπέιντος στην Καραϊβική.
Το σημερινό ρεκόρ για τον νεώτερο ιστιοπλόου που έχει πραγματοποιήσει τον περίπλου του κόσμου κατέχει η Τζέσικα Γουάτσον από την Αυστραλία, η οποία περαίωσε το ταξίδι της στις 15 Μαΐου, τρεις ημέρες πριν τα 17α γενέθλιά της.
Το σχέδιο της Λάουρα είναι να κατορθώσει να επιστρέψει από τη δίχρονη οδύσσειά της αρκετές εβδομάδες προτού συμπληρώσει τα 17 χρόνια της, προκειμένου να σπάσει το επίζηλο ρεκόρ.
source:kathimerini.gr
top