Ο ιδρυτής του ιστότοπου 

WikiLeaks καταζητείται 

για βιασμό...



Καταζητείται με την κατηγορία του βιασμού από τη Σουηδία ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks, που δημοσιεύει εμπιστευτικά στρατιωτικά έγγραφα.


Ο ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks, που εξειδικεύεται στην δημοσίευση εμπιστευτικών εγγράφων, Τζούλιαν Ασάνγκε καταζητείται στη Σουηδία με την κατηγορία του βιασμού, ανακοινώθηκε σήμερα από την εισαγγελία.
 
«Ο Τζούλιαν Ασάνγκε καταζητείται για δύο διαφορετικές υποθέσεις, η μία να είναι κατηγορία για βιασμό», τόνισε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Κάριν Ροζάντερ.
 
Ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να αποκαλύψει ποια είναι η δεύτερη κατηγορία που τον βαραίνει, ούτε και εάν έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.
 
Σύμφωνα με το σουηδικό περιοδικό Expressen, ο 39χρονος Αυστραλός Ασάνγκε, που την περασμένη εβδομάδα βρισκόταν στη Σουηδία, καταζητείται επίσης για επίθεση εναντίον μίας γυναίκας.
 
Κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης Τύπου στη Στοκχόλμη, ο ιδρυτής της WikiLeaks είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να δημοσιεύσει περίπου 15.000 απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.source:newsit.gr
top