Μισθολογικές διακρίσεις 

για τους ομοφυλόφιλους στη Γαλλία...



Στον ιδιωτικό τομέα κερδίζουν κατα μέσο όρο 6,5% λιγότερα χρήματα σε σχέση με τους ετεροφυλόφιλους συνεδέλφους τους, με ίδιες θέσεις και ίδια προσόντα.
Ερευνα που δημοσιεύεται στην Liberation αναφέρει επίσης ότι στο δημόσιο τομέα οι ομοφυλόφιλοι άνδρες κερδίζουν κατά 5,5% λιγότερα χρήματα.

Η διαφορά αυτή στους μισθούς δεν είναι παρά ένας μέσος όρος "άν αναλογισθούμε πως δεν είναι "ορατοί" όλοι οι ομοφυλόφιλοι μέσα σε μία επιχείρηση, που σημαίνει σημαίνει πως εκείνοι που όντως "φαίνονται" υπόκεινται σε ακόμη μεγαλύτερες μισθολογικές διακρίσεις", τονίζει ο οικονομολόγος Τιερί Λοράν, ένας από τους δύο συντάκτες της έρευνας.


Οι ερευνητές χαρακτηρίζουν ανεξήγητη τη μισθολογική διαφορά.


Σε αντίθεση, όμως, με τους άνδρες ομοφυλόφιλους, οι λεσβίες δεν υφίστανται καμία διάκριση στη μεταχείριση και μάλιστα χαίρουν μίας ελαφρά αυξημένης διαφοράς (+2%).


Στον δημόσιο τομέα, οι ομοφυλόφιλοι ηλικίας κάτω των 35 ετών δεν υφίστανται καμία μισθολογική διαφορά, καθώς οι προσλήψεις γίνονται μέσω ανώνυμων διαγωνισμών, αλλά στο ηλικιακό φάσμα άνω των 45 οι άνδρες αυτοί βιώνουν μία διαφορά πολύ μεγαλύτερη (-13%), αποκαλύπτει η έρευνα.


Ο κώδικας εργασίας στη Γαλλία τονίζει ρητά πως κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να τιμωρείται, να απολύεται, ή να αποτελεί αντικείμενο μέτρων διάκρισης, «ιδίως σε ότι αφορά τη μισθολογία, λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού του».source:newsit.gr

top