Πώς να τον/την ξεπεράσεις 

σε μικρό χρονικό διάστημα;

Γιώτα Δημητριάδη
«Αγάπη, τι δύσκολο πράγμα» που λέει και το γνωστό άσμα και συνεχίζει «Οι αγάπες, χάνονται σβήνουν σαν τα αστέρια..» Αν λοιπόν και η δική σας σχέση έφτασε στο τέλος της και δυσκολεύεστε να το πάρετε απόφαση, χαλαρώστε!

Δεν είστε οι μόνοι! Μπορεί ο χωρισμός πολλές φορές να θεωρείται και ένας «μικρός θάνατος» αλλά κακά τα ψέματα ουδείς και ουδεμία είναι αναντικατάστατοι!
Ξεκινάμε λοιπόν μ' αυτή την σκέψη στο μυαλό μας, όταν ετοιμάζουμε τις βαλίτσες μας για τις διακοπές. Ακόμα πιο βασικό όμως είναι αυτή η σκέψη να μην γίνει εμμονή! Γιατί όσο πιέζουμε τον εαυτό μας για κάτι τόσο δεν το πετυχαίνουμε!
Οι παρακάτω ιδέες έχουν προέλθει από βιώματα ανθρώπων, που ήταν κάποτε στη δική σας θέση και μπορεί και να σας βοηθήσουν μπορεί και όχι, δεν χάνετε κάτι πάντως να τις δοκιμάσετε!
Μακριά από ανθρώπους και μέρη που τον -την περιβάλλουν
Θα μου πείτε αυτό είναι δύσκολο και ειδικά αν μιλάμε για μικρή επαρχιακή πόλη, ελάτε τώρα ακόμα και εκεί ξέρετε σε ποια μέρη συνηθίζει να πηγαίνει για να τα αποφεύγετε! Όσο για τους φίλους του ή τις φίλες της, κρατήστε στο μυαλό σας την κτητική αντωνυμία «του» και «της» γιατί κακά τα ψέματα δεν σας αγάπησαν ξαφνικά, ούτε σαν εκτιμούν ιδιαίτερα και τους είναι δυσβάσταχτο να μην σας βλέπουν! Απλώς είναι τα «ρουφιανάκια» του πρώην. Επομένως αν δεν μπορείτε να τους αποφύγετε, τουλάχιστον μη τους αποκαλύπτετε ποτέ σκέψεις σας, για εκείνον ή εκείνη
Διακόψτε και τις « ιντερνετικές « φιλίες
Οι οποίες έχουν κάψει πολύ κόσμο και αυτό επιβεβαιώνεται συνεχώς. Τι θα πει χωρίσαμε και είμαστε φίλοι στο facebook ; Φίλοι δεν ήσασταν ποτέ, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα γίνετε μέσω διαδικτύου;
Ανανεωθείτε!
Ξεκινήστε ένα καινούργιο χόμπι κατά προτίμηση κάτι που να σας φέρνει σε επαφή με άλλους και όχι κάτι μοναχικό. Είναι σημαντικό να αισθανθείτε ότι ανήκετε σε μια ομάδα γιατί αυτή η προστασία της παρέας είναι ικανή να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε κάποιες σκέψεις, που σας ταλανίζουν και να σας εμφυσήσει την απαραίτητη αισιοδοξία!
Αλλάξτε look
Είναι τυχαίο, που όλες οι διάσημες κυρίες όταν χωρίζουν κάνουν αλλαγές στην εξωτερική τους εμφάνιση; Όχι βέβαια! Και ποιο είναι το πρώτο σημείο που δέχεται του πειραματισμούς; Μα φυσικά τα μαλλάκια μας!
Μην το ρίχτετε στο φαγητό, το τσιγάρο και το ποτό
Μια εύκολη λύση σε περιπτώσεις χωρισμού είναι να βρούμε καταφύγιο και ηρεμία στις καθημερινές απολαύσεις, φαγητό , ποτό και τσιγάρο. Αν το πιστεύετε αυτό, πλανάστε! Όχι μόνο δεν θα σας βοηθήσει κάτι τέτοιο , αλλά αντίθετα θα σας κάνει να νιώσετε πολύ χειρότερα όταν ανεβείτε στη ζυγαριά σας ή όταν κοιταχτείτε στον καθρέφτη σας.
Μακριά από ρομαντικές ταινίες και ερωτευμένα ζευγαράκια
Δεν είναι ανάγκη να ανασύρετε από το ντουλάπι σας οποιαδήποτε ρομαντική ταινία είδατε μαζί ή θα θέλατε να δείτε! Μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο σ' άλλη φάση της ζωής σας και όχι όταν είστε χωρισμένοι. Επίσης «κακή» συναναστροφή αποτελούν και οι φίλοι μας, τα ζευγαράκια! Σε καμιά περίπτωση δεν σας λέμε να διαταράξετε την μεταξύ σας σχέση, απλώς για ένα χρονικό διάστημα καλό θα ήταν να προτιμάτε να βγαίνετε με παρέες.
Σταματήστε να κάνετε υποτιμητικές για τον εαυτό σας σκέψεις!
«Ποιος ξέρει ποιος- ποια ,τον -την χαίρεται τώρα;»
«Αχ, εγώ φταίω! Τον-την πίεζα.κ.τ.λ»
«Δεν θα με αγαπήσει ποτέ κανείς τόσο πολύ..»
«Θα μείνω μπακούρι δηλαδή;»
«Με είχε μόνο για..»
«Θα γελάει μαζί μου..»
Αν σκέφτεστε κάτι από τα παραπάνω, ξεκολλήστε! Δεν αξίζει να βασανίζεστε για κάτι που συνέβη, όποιος και αν έφταιξε η ιστορία σας τελείωσε. Η μήπως όχι; Το σημαντικότερο βήμα για να ξεπεράσετε μια σχέση, είναι να καταλάβετε τι πραγματικά σήμαινε για εσάς.
Όπως και να έχει όμως, αυτή η διαδικασία που περνάτε είναι απόλυτα φυσιολογική και ακόμα και αν τώρα δεν το καταλαβαίνετε, σας βοηθά να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας .
Μην ξεχνάτε πως το μεγαλύτερο κέρδος του χωρισμού είναι ένα προστιθέμενο τουβλάκι στην αυτογνωσία σας.source:cosmo.gr
top