Η γιόγκα είναι το 

καλύτερο αντικαταθλιπτικό...

Άγγελος Ανδρέου
Πέραν από τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει στο σώμα και το μυαλό, η γιόγκα είναι και ο καταλληλότερος να προστατευτείτε από την κατάθλιψη, όπως επισημαίνει έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τρεις συνεδρίες γιόγια την εβδομάδα αρκούν για να καταπολεμηθεί η κατάθλιψη, αφού ανεβάζει τα επίπεδα του αμινοξέος GABA στον εγκέφαλο, που είναι απαραίτητο για την χαλάρωση και την υγεία του μυαλού.

Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας, όσοι ασκούνταν με γιόγκα είχαν υψηλότερα επίπεδα αυτού του αμινοξεος, από αυτούς που έκαναν άλλου ειδους γυμναστική όπως το περπάτημα.

Όταν τα επίπεδα του GABA είναι χαμηλά, συνήθως ο άνθρωπος αναπτύσσει κατάθλιψη άλλες διαταραχές που συνδέονται με το στρες.

Οι επιστήμονες πέρασαν 12 εβδομάδες, παρατηρώντας μια ομάδα υγιών αθλητών. Από αυτούς οι μισοί περπατούσαν τρεις ώρες κάθε εβδομάδα και οι άλλοι μισοί έκαναν τρεις ώρες γιόγκα.

Οι εγκέφαλοι των συμμετεχόντων εξετάστηκαν πριν και μετά την έρευνα, με φασματοσκοπική μαγνητική τομογραφία, ενώ συμπλήρωναν και ερωτηματολόγιο για την ψυχολογική τους κατάσταση καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα, οι άνθρωποι που έκαναν γιόγκα, ανέφεραν πολύ λίγο ή καθόλου άγχος.source:cosmo.gr
top