Ντεμπούτο για το Α380

στο Τόκιο...


Το γιγαντιαίο αεροσκάφος Α380 της γαλλικής εταιρείας Air France πραγματοποίησε σήμερα την παρθενική του πτήση Παρίσι -Τόκιο, με την άφιξή του το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο Ναρίτα.

«Το αεροσκάφος που ξεκίνησε από το Παρίσι νωρίς το απόγευμα χθες, Τετάρτη, προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα στο Τόκιο στις 07.49 (01.49, ώρα Ελλάδος)» τόνισε εκπρόσωπος του γαλλικού αερομεταφορέα στο Τόκιο.

Το αεροσκάφος μετέφερε 363 επιβάτες, ενώ η διαθεσιμότητά του είναι 538. Το μεσημέρι θα απογειωθεί ξανά για το Παρίσι.

Προς το παρόν, το Α380 θα πραγματοποιεί τρία ταξίδια μετ’ επιστροφής και από τις 5 Οκτωβρίου το δρομολόγιο θα γίνει καθημερινό.

Το Τόκιο είναι ο πρώτος ασιατικός προορισμός του Α380 της Air France και ο τρίτος σε όλον τον κόσμο, μετά τη Νέα Υόρκη και το Γιοχάνεσμπουργκ.

Ωστόσο, το Ναρίτα δεν είναι το πρώτο ασιατικό αεροδρόμιο που υποδέχεται το Α380, καθώς η Singapour Airlines το χρησιμοποιεί ήδη για δρομολόγια προς και από την ιαπωνική πρωτεύουσα.

Η ευρωπαϊκή κατασκευάστρια εταιρεία Airbus προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να πείσει τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες να αγοράσουν το τεράστιο αεροσκάφος. Ωστόσο, οι δύο μεγάλοι ιαπωνικοί αερομεταφορείς All Nippon Airways (ANA) και Japan Airlines (JAL) δεν έχουν δείξει ακόμη ενδιαφέρον.source:zougla.gr
top