ΕΘΝΙΚΗ: Νίκη-αυτοκτονία

ή ήττα μεταλλίου;



Σε ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα της μακράς παρουσίας της στις μεγάλες διοργανώσεις αντιμετωπίζει απόψε η Εθνική μπάσκετ. Να νικήσει την Ρωσία (18.30-ΕΤ1) και να πέσει σε Ισπανούς και Αμερικανούς ή να χάσει και να ανοίξει ο δρόμος για το μετάλλιο; Ερωτήματα που θα απαντηθούν στο παρκέ της Άνκαρα Αρίνα.
Η ελληνική ομάδα θα είναι δεύτερη στον όμιλό της εάν νικήσει απόψε και θα παίξει στους 16 με την Ισπανία και στους 8 με τις ΗΠΑ. Εάν ηττηθεί από τους Ρώσους θα βγει τρίτη στον όμιλο και θα παίξει στους 16 με τη Γαλλία και στους 8 μάλλον με την Αργεντινή. Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες και μεγαλώνουν το ήδη μεγάλο δίλημμα.
Η ηθική λέει ότι πάμε για τη νίκη και αν είναι να μείνουμε μετά έξω το κεφάλι θα είναι ψηλά. Η λογική λέει ότι χάνουμε το παιχνίδι και αν πάρουμε το μετάλλιο πάλι θα έχουμε το κεφάλι ψηλά! Η μέση λύση είναι ότι παίζουμε καλά και...χάνουμε στο τέλος από την ρωσική ομάδα. Το μεγάλο μπλέξιμο είναι ότι και οι Ρώσοι κάνουν ακριβώς τις ίδιες σκέψεις! Όλοι (Έλληνες και Ρώσοι) λένε ότι πάμε για νίκη απόψε, αλλά ο Θεός κι η ψυχή τους τι θα δούμε το απόγευμα στο γήπεδο.source:nooz.gr
top