Βοήθεια με μνήμες

από το 1972...


Με τις εμπειρίες τους από την περιπέτεια που έζησαν στις Άνδεις θα προσπαθήσουν οι επιζώντες από το αεροπορικό δυστύχημα του 1972, που μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη με την ταινία «Οι Επιζήσαντες», να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους.

Όπως τόνισε ένας από τους επιζήσαντες, ο Χοσέ Λουΐς Ινσιάρτε, η περιπέτεια των μεταλλωρύχων άγγιξε μία χορδή σε όλους όσους επιβίωσαν εκείνης της περιπέτειας.

«Το μόνο που θα σκέπτονται είναι να βγουν από εκεί μέσα, να αγκαλιάσουν τις οικογένειές τους, διότι αυτό ακριβώς είναι εκείνο που συνέβη και με εμάς», εξήγησε, προσθέτοντας ότι «η επίσκεψή μας είναι ένας τρόπος να πούμε ευχαριστώ, να ανταποδώσουμε κάτι για όλα όσα έκαναν οι Χιλιανοί για εμάς το 1972».

Το 1972 ένα αεροσκάφος που μετέφερε την ομάδα ράγκμπι της Ουρουγουάης συνετρίβη σε χιονισμένη βουνοπλαγιά των Άνδεων. Οι 16 επιζήσαντες είχαν, μεταξύ άλλων, υποχρεωθεί να φάνε τις σορούς των νεκρών φίλων τους πριν δύο από αυτούς να επιχειρήσουν να βρουν βοήθεια, 72 ημέρες μετά τη συντριβή. Η σωτηρία ήρθε όταν συνάντησαν έναν έφιππο Χιλιανό, ο οποίος και ενημέρωσε τις αρχές.source:zougla.gr
top