Καταθέσε ο Τσοχατζόπουλος 

για τη Siemens...

tsoxatzopoulos_pasok.jpg
Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής κατέθεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος για τις προγραμματικές συμβάσεις που είχε υπογράψει με τη Siemens την περίοδο που ήταν υπουργός Ανάπτυξης και Εθνικής Άμυνας.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος συνομίλησε αρκετή ώρα με τους δημοσιογράφους προτού εισέρθει στην αίθουσα όπου -προτού ξεκινήσουν οι ερωτήσεις των βουλευτών- σημείωσε πως «δέχομαι προσωπική και άδικη επίθεση με στόχο την πολιτική μου εξόντωση. Η Siemens είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο. Η επιτροπή πρέπει να ψάξει ποιοι τα πήραν. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με τίποτα».
Απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών και τις συναντήσεις που αναφέρονται στα ημερολόγια του Χριστοφοράκου, ο κ. Τσοχατζόπουλος ανέφερε ότι δεν έγιναν ποτέ σημειώνοντας ότι με τον πρώην πρόεδρο της Siemens είχε σχέσεις αβροφροσύνης και φιλίας και τίποτε περισσότερο.
Ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας δικαιολόγησε επίσης τις αναφορές του ημερολογίου σε συναντήσεις του κ. Χριστοφοράκου με την κόρη του ιδίου, Αρετή, λέγοντας πως η κα Τσοχατζοπούλου ήταν τότε πρόεδρος του ΠΙΚΠΑ και έγινε μια συνάντηση προκειμένου να πείσει τη Siemens για μια χορηγία στο ίδρυμα η οποία τελικά -όπως σημείωσε- δεν έγινε ποτέ.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος ανέφερε στα μέλη της εξεταστικής ότι αν και ο ίδιος το ζήτησε, ήταν λάθος η αναστολή της κομματικής του ιδιότητας και πρόσθεσε ότι τα όσα λέγονται περί πολυτελούς διαβίωσής του είναι άδικες επιθέσεις, καταθέτοντας όλα τα στοιχεία για την αγορά του σπιτιού του και τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του στην Επιτροπή.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να δώσει εξήγηση για την ανάμειξη του ονόματος του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή Εξοπλισμών και στενού συνεργάτη του, που φέρεται να πήρε έμβασμα 500.000 ευρώ από το λογαριασμό του διαχειριστή των «μαύρων ταμείων».
Νωρίτερα κατέθεσε ο φίλος και πρώην στενός συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου, Παύλος Νικολαίδης, ο οποίος είχε λάβει το 2000 περίπου 5 εκατ. δρχ. από τον πρώην γενικό διευθυντή της Siemens, Ηλία Γεωργίου. Ο κ. Νικολαΐδης υποστήριξε ότι τα ζήτησε επειδή είχε κάποια εμπορικά ανοίγματα και λίγα χρόνια μετά τα επέστρεψε, τονίζοντας μάλιστα ότι όταν ζήτησε τα «δανεικά» ο κ. Γεωργίου είχε συνταξιοδοτηθεί από τη γερμανική εταιρεία.
Σε ερώτηση, μάλιστα, για τις σχέσεις μεταξύ τους, ο κ. Νικολαΐδης (ο οποίος την επίμαχη περίοδο είχε διοριστεί αντιπρόεδρος στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων και μετά τοποθετήθηκε διευθύνων σύμβουλος του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας) σημείωσε πως «ο φίλος παραμένει φίλος ακόμη κι αν έχει σκοτώσει».
Καταθέτει σήμερα ο Κόκκαλης
Με τις καταθέσεις του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη και του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, συνεχίζονται αύριο οι εργασίες της εξεταστικής, ενώ μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα κληθούν να καταθέσουν -μεταξύ άλλων- η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιώργος Σανιδάς.
source:parapolitika.gr
top