«Τρύπα» 7 δισ. ευρώ 

βαραίνει τους Συντηρητικούς της Αυστραλίας...


«Τρύπα» 9,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (6,8 δισ. ευρώ) διαπιστώθηκε από στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών στην κοστολόγηση των προεκλογικών υποσχέσεων του κόμματος των Συντηρητικών.

Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει την προσπάθεια του Τόνι Άμποτ να προσελκύσει τρεις ανεξάρτητους βουλευτές, ώστε να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση της χώρας.

Πάντως, ο ένας από τους τρεις ανεξάρτητους, τους οποίους επίσης προσπαθεί να δελεάσει το Εργατικό Κόμμα, μετά τις εκλογές της 21ης Αυγούστου από τις οποίες δεν προέκυψε κοινοβουλευτική πλειοψηφία, διευκρίνισε ότι δεν θεωρεί πως τα λάθη στην κοστολόγηση αποτελούν λόγο για να σπάσει το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας με τους Συντηρητικούς του Άμποτ.

Στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, που έκαναν την ενημέρωση για τον προϋπολογισμό στους ανεξάρτητους, είπαν ότι υπάρχει ένα κενό μεταξύ 7 και 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (4,95- 7,79 δισ. ευρώ) στην κοστολόγηση των Συντηρητικών, αν και ο Άμποτ απέδωσε τη διαφωνία ως προς τη μέθοδο κοστολόγησης.

Πάντως, βουλευτές και πολιτικοί σύμβουλοι θεωρούν ότι η Τζούλια Γκίλαρντ είναι σε καλύτερη θέση να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς δύο ανεξάρτητοι βουλευτές είναι πιο κοντά στις πολιτικές των Εργατικών για την παροχή ασύλου, τον φόρο στα μεταλλεύματα και το πρόγραμμα για το εμπόριο ρύπων.

Η μάχη για την τελική απόφαση των ανεξάρτητων αναμένεται ότι θα συνεχιστεί μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η Βουλή απαρτίζεται από 150 μέλη, με τους Εργατικούς να έχουν 74 θετικές ψήφους και να χρειάζονται δύο ανεξάρτητους, και τους Συντηρητικούς 73 και να χρειάζονται τρεις.source:zougla.gr
top