Σομαλοί πειρατές 

αφήνουν ελεύθερους 

14 ναύτες, μεταξύ τους και Ελληνας...



Οι σομαλοί πειρατές και οι ιδιοκτήτες του σαουδαραβικού δεξαμενόπλοιου Al-Nisr Al Saudi που κρατείται μαζί με το 14μελές πλήρωμά του από το Μάρτιο κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για την καταβολή λύτρων ύψους 2 με 3 εκατομμυρίων δολαρίων. Μεταξύ των ομήρων και ένας Ελληνας.
    "Εμείς (οι πειρατές) και οι ιδιοκτήτες του σαουδαραβικού πλοίου συμφωνήσαμε σε 3 εκατομμύρια και όχι 20 εκατομμύρια δολάρια", δήλωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Ρόιτερ ο Σαΐντ, ένας σομαλός πειρατής που βρίσκεται στο δεξαμενόπλοιο.
    "Αρχικά είχαμε ζητήσει 20 εκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν είναι αυτό το τελικό ποσό στο οποίο συμφωνήσαμε. Το πλοίο δεν αξίζει 20 εκατομμύρια δολάρια αν υπολογιστεί η χωρητικότητά του", πρόσθεσε.
    Η εφημερίδα Arab News είχε αναφέρει σε χθεσινό της άρθρο ότι η σαουδαραβική ασφαλιστική εταιρεία, στην οποία είναι ασφαλισμένο το δεξαμενόπλοιο, προτίθεται να καταβάλει λύτρα ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων, όμως σήμερα η εφημερίδα έγραψε ότι το ποσό αυτό γράφτηκε κατά λάθος.
    Το δεξαμενόπλοιο Al-Nisr Al Saudi, με πλήρωμα 13 πολίτες της Σρι Λάνκα και έναν Έλληνα, κατελήφθη την 1η Μαρτίου όταν επέστρεφε από την Ιαπωνία στην Τζέντα, στη Σαουδική Αραβία, και δεν μετέφερε πετρέλαιο. 
source:nooz.gr
top