Και καμπάνα 4 εκατ. ευρώ 
στο “Νάμμος” της Μυκόνου

Χρωστούν 2,7 εκατ. 

στην Εφορία και έχουν ακίνητα 350 εκατ. ευρώ!


Λαυράκια έβγαλε η νέα διασταύρωση στοιχείων οφειλετών του δημοσίου, με βάση τα ακίνητα που διαθέτουν. Στο στόχαστρο μπαίνουν 279 οφειλέτες που δεν πληρώνουν χρέη τους στην εφορία, αν και διαθέτουν ατράνταχτη ακίνητη περιουσία, με καταστήματα και ακίνητα μεγάλης αντικειμενικής και εμπορικής αξίας στο 1ο διαμέρισμα της Αθήνας, όπου περιλαμβάνονται το Κολωνάκι, η Ερμού, το Σύνταγμα, το Μοναστηράκι και η Ομόνοια.

Από τους 279 οφειλέτες που εντοπίστηκαν, επιλέχθηκαν όσοι έχουν χρέη από 10.000 έως 250.000 ευρώ ο καθένας, για να ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή από την εφορία πως αν δεν πληρώσουν θα ακολουθήσουν κατασχέσεις. Αν και χρωστούν όλοι μαζί συνολικά 2,68 εκ. ευρώ,  έχουν στην κατοχή 1.641 καταστημάτων αξίας 175,48 εκ. ευρώ και άλλα 3.635 ακίνητα (πάσης φύσεως) αξίας 349 εκ. ευρώ.


Το υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει επιστολές στους μεγαλύτερους οφειλέτες με οφειλές άνω των 10.000 ευρώ, για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους μέχρι 30 Αυγούστου. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, θα κινηθεί κατά προτεραιότητα διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών αυτών, συμπεριλαμβανομένου και πλειστηριασμού.


Την ίδια στιγμή, με αφορμή τα δημοσιεύματα και ερωτήματα στη Βουλή σχετικά με φορολογικές παραβάσεις στο εστιατόριο-μπαρ ¨Νάμμος" που βρίσκεται σε παραλία της Μυκόνου, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το ποσό από τους καταλογισμούς φόρων και προστίμων, ύστερα από τον τακτικό φορολογικό έλεγχο των χρήσεων 2007 και 2008, που διενεργήθηκε στο μπαρ «Νάμμος» της Μυκόνου και σε επιχειρήσεις εστίασης που ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματία, ανέρχεται σε 3.972.930 ευρώ.


Η έκθεση ελέγχου για τις φορολογικές παραβάσεις της συγκεκριμένης επιχείρησης διαβιβάστηκε από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (νυν Σ.Δ.Ο.Ε.) τον Αύγουστο του 2009 στη ΔΟΥ Μυκόνου.

 Στη συνέχεια, απεστάλησαν από το Σ.Δ.Ο.Ε. στη ΔΟΥ Μυκόνου άλλες δύο εκθέσεις ελέγχου και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 20.240 ευρώ για τέσσερις φορολογικές παραβάσεις. Ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή ελέγχου στο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών, ο οποίος έλεγχος ολοκληρώθηκε μετά το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της υπό έρευνα επιχείρησης με τον καταλογισμό φόρων και προστίμων ύψους 2.694.098 ευρώ  για το μπαρ «Νάμμος» και συνολικά 3.972.930 ευρώ για τις επιχειρήσεις συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία.

Σε όλες τις επιχειρήσεις έχουν ήδη κοινοποιηθεί τα σχετικά φύλλα ελέγχου, οι πράξεις προσδιορισμού ΦΠΑ και οι αποφάσεις επιβολής προστίμου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Από τις επιχειρήσεις υπεβλήθησαν δηλώσεις, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1044/2010, και καταβλήθηκαν επιπλέον των καταλογισθέντων 210.263,90 ευρώ.
source:protothema.gr
top