Θανατική ποινή για το 

στρατιώτη που 

έδωσε το υλικό στο Wikileaks προτείνει βουλευτής...

Αν βρεθεί ένοχος προδοσίας

Την ποινή του θανάτου πρότεινε μέλος του Κογκρέσου για το στρατιώτη που φέρεται να έδωσε στο Wikileaks χιλιάδες σελίδες με απόρρητο υλικό και το βίντεο με την επίθεση κατά Ιρακινών το 2007.

Στο στόχαστρο του βουλευτή μπήκε ο στρατιώτης Μπράντλι Μάνινγκ που φέρεται να είναι πίσω από τη διαρροή στο Wikileaks μεγάλου όγκου απόρρητου υλικού που εξέθεσε τη δράση των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Μάικ Ρότζερς τόνισε ότι αν ο Μάνινγκ κριθεί ένοχος προδοσίας εν καιρώ πολέμου, πρέπει να του επιβληθεί η θανατική ποινή.

Επιπλέον ο Ρότζερς επέκρινε την «κουλτούρα των αποκαλύψεων» που προτρέπει ανθρώπους σαν τον Μάνινγκ να αποκαλύπτουν ευαίσθητο υλικό με το σκεπτικό ότι κάνουν κάτι καλό.

Ο Μάνινγκ κρατείται στην απομόνωση σε φυλακή στη Βιρτζίνια, ενώ για την ώρα δεν είναι γνωστό αν θα δικαστεί σε στρατοδικείο ή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Εντωμεταξύ, πληροφορίες φέρουν αμερικανικές υπηρεσίες να έχουν οργανώσει ανθρωποκυνηγητό κατά του ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάντζ.

Πάντως, στην ιστοσελίδα έχει ανέβει από τη Κυριακή ένα μυστηριώδες κρυπτογραφημένο αρχείο που λέγεται «Ασφάλεια» («Insurance»). Πολλοί εικάζουν ότι περιέχει πληροφορίες που θα δημοσιευτούν αν συμβεί κάτι στον Ασάντζ.source:tanea.gr
top