Άνδρες στα... κόκκινα 

πιο ελκυστικοί για τις γυναίκες!

Ιωάννα Μαμάη
Είστε προβληματισμένος για το ποια μπλούζα θα φορέσετε και τι χρώμα στο πρώτο ραντεβού με την γυναίκα που σας αρέσει; Τη λύση δίνουν ψυχολόγοι οι οποίοι μέσα από έρευνα διαπίστωσαν πως το κόκκινο χρώμα κάνει πιο ελκυστικούς και ερωτικότερους τους άνδρες στα μάτια των γυναικών!

Ομάδα ψυχολόγων από το πανεπιστήμιο του Rochester διεξήγαγε έρευνες πάνω σε γυναίκες οι οποίες βαθμολογούσαν την ελκυστικότητα συμμετεχόντων ανδρών και με ποιον θα ήθελαν να βγουν, να φιλήσουν και να έρθουν σε σεξουαλική επαφή.

Αργότερα έγινε ψηφιακή αλλαγή του χρώματος της μπλούζας και διαπίστωσαν πως το κόκκινο ψηφίστηκε ως το πιο ελκυστικό.

"Αυτοί που χαρακτηρίστηκαν ως δυναμικοί, ελκυστικοί και σεξουαλικά επιθυμητοί ήταν αυτοί που φορούσαν κόκκινο", είπε ο επικεφαλής της έρευνας Andrew Elliot.

Παρόλα αυτά, οι άνδρες που φορούσαν κόκκινο δε θεωρήθηκαν περισσότερο ευγενικοί, εξωστρεφείς και αρεστοί.

"Οι γυναίκες που βλέπουν έναν άνδρα στα... κόκκινα τον θεωρούν υψηλού κοινωνικού επιπέδου, πιο πιθανοί στο να αποκτήσουν χρήματα και να ανέβουν κάστα. Όταν το γυναικείο φύλο βλέπει κόκκινο τότε κινείται κάτι εσωτερικά μέσα τους, πιθανότατα βιολογικό", προσέθεσε ο καθηγητής και κατέληξε λέγοντας πως σε όλες τις κουλτούρες το κόκκινο ελκύει τις γυναίκες.source:cosmo.gr
top