Η ΒΡ έστειλε τον 

λογαριασμό στους συνεταίρους της!


Η  ΒΡ αποκάλυψε την Τρίτη πως πρόσφατα απέστειλε μη εξοφληθέντα ακόμη χρεωστικά τιμολόγια, συνολικού ύψους 1,67 δισ. δολαρίων για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, στους συνεταίρους της στον Κόλπο του Μεξικού Mitsui και Anadarko, προκειμένου να συνεισφέρουν και εκείνοι στα έξοδα για την πρόκληση της μεγάλης πετρελαιοκηλίδας στην περιοχή.
Η Mitsui, που κατέχει ποσοστό 10% στην γεώτρηση που ευθύνεται για τη μόλυνση, καλείται να καλύψει 110 εκατ. δολάρια για τον Μάιο και 368 εκατ. για τον Ιούνιο, και η Anadarko, που διαθέτει το 25%, χρεώνεται με την κάλυψη 272 εκατ. δολαρίων για τον Μάιο και 919 εκατ. για τον Ιούνιο.
Εκπρόσωπος της εταιρείας, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει εάν έχουν αποσταλεί και τα τιμολόγια για τον Ιούλιο. Κανένα από αυτά τα τιμολόγια-που αφορούν τις τεχνικές μεθόδους για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας και τις αποζημιώσεις-δεν έχει εξοφληθεί, «όμως θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσον για να γίνει αυτό», σχολίασε ο ίδιος.
Κατά τον εκπρόσωπο, η ΒΡ θεωρεί πως οι συνεταίροι της είναι εξίσου υπεύθυνοι για όλα τα κόστη που μπορούν να προκύψουν, εξόν από εκείνα για τα οποία εγκαλείται άμεσα η ΒΡ.
H ΒΡ αναμένεται να ξεκινήσει τις δοκιμές στην πετρελαιοπηγή προκειμένου να διαπιστώσει πως θα διαχειριστεί την τεχνική της «στατικής παύσης», που θα βοηθήσει την εξάπαντος κάλυψη της διαρροής, ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπεύθυνος για την επίβλεψη των εργασιών περιορισμού της κηλίδας.
Η έγχυση ανεστάλη την Δευτέρα, διότι η ΒΡ εντόπισε μία μικρή διαρροή στο κάλυμμα που έχει τοποθετηθεί στο άνοιγμα της πετρελαιοπηγής, τόνισε ο απόστρατος ναύαρχος της Ακτοφυλακής Θαντ Άλεν. Όπως τόνισε ο ίδιος στους δημοσιογράφους στο Χιούστον η ΒΡ επιδιόρθωσε το πρόβλημα στη διάρκεια της νύκτας.
source:protothema.gr
top