Μέριλιν Μονρόε...

Νέες αποκαλύψεις για το θάνατό της

Μέριλιν Μορνόε
Στις 5 Αυγούστου του 1962, η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της μετά από ένα Σαββατοκύριακο στην Καλιφόρνια. Ήταν μόλις 36 χρόνων.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες της επόμενης μέρας, στο ένα χέρι κρατούσε το τηλέφωνο και στο άλλο ένα άδειο μπουκάλι από υπνωτικά χάπια.

Πολλοί γείτονες, όπως δήλωσαν στις καταθέσεις τους, είχαν δει περίεργες κινήσεις. Ένα ασθενοφόρο ήταν για αρκετή ώρα σταθμευμένο έξω από το σπίτι της μία μέρα πριν από το θάνατό της, και ένα ελικόπτερο πετούσε συνεχώς πάνω από την περιοχή. Επίσης, είχαν ακουστεί φωνές και γυαλιά να σπάνε.

Επίσης, αρκετοί μάρτυρες δήλωσαν πως είχαν ακούσει μία γυναίκα –της οποίας η ταυτότητα είναι ακόμα άγνωστη- να φωνάζει: «Δολοφόνοι! Είστε ευχαριστημένοι τώρα που είναι νεκρή;».

Το μυστήριο γύρω από το θάνατο της πιο εκρηκτικής ξανθιάς γυναίκας του Χόλιγουντ παραμένει ακόμα και μετά από 48 χρόνια. Σε συνέντευξη που έδωσε στην «Daily Mail», ο Μπάντι Γκρέκο -πιανίστας που περιόδευε μαζί με το περιβόητο «Ρατ Πακ» και παρών σε αυτό το τελευταίο Σαββατοκύριακο της ζωής της Μέριλιν- έφερε στο φως πολλά νέα στοιχεία και μίλησε για το ποιες θα ήταν οι επόμενες κινήσεις της διάσημης ηθοποιού.

Όπως λέει ο ίδιος, εκείνο τον καιρό η Μέριλιν ήταν σε τραγική κατάσταση, αφού τα προβλήματα δουλειάς αλλά και διάφορα θέματα με τους έρωτες της ζωής της, Φρανκ Σινάτρα και αδέλφια Κένεντι, την είχαν ρίξει περισσότερο στα ναρκωτικά. Πολλοί έλεγαν πως έδειχνε να μην έχει επαφή καν με το περιβάλλον. Έδειχνε ευάλωτη.

Η σχέση της και με τον Μπόμπι και με τον Ρόμπερτ Κένεντι δείχνει να έπαιξε το δικό της ρόλο στην ιστορία. Το περιβάλλον της αναφέρει ότι είχε απειλήσει την οικογένεια Κένεντι πως αν δεν έρθει σε επαφή μαζί της ο Μπόμπι, θα έδινε συνέντευξη Τύπου και θα έλεγε όλη την αλήθεια. Κάτι τέτοιο δεν το ήθελε καθόλου η οικογένεια του προέδρου της χώρας. Όπως φαίνεται, η Μεριλιν είχε πληγωθεί πολύ και ήθελε εκδίκηση.

Εκείνο το Σαββατοκύριακο στο πάρτι που είχε γίνει ήταν όλη η αφρόκρεμα του Χόλιγουντ. Η Μέριλιν, ο Φρανκ Σινάτρα, ο Ντιν Μάρτιν. «Ήταν μία αξέχαστη στιγμή» όπως αναφέρει ο Γκρέκο.

«Ξαφνικά όλα σταμάτησαν και η Μέριλιν στεκόταν στην πόρτα. Ήταν φανερό ότι ήταν υπό την επήρεια ουσιών. Ο Φρανκ είχε αρχίσει να εκνευρίζεται με αυτή την ιστορία, αφού οι εθισμοί της την είχαν κάνει να φέρεται περίεργα. Πήγε προς το μέρος της και αυτή τον έδιωξε φωνάζοντας: «Τι στο διάολο κοιτάτε όλοι;». Ο Φρανκ κατάλαβε πως έπρεπε να δράσει», λέει ο Γκρέκο, «αφού η Μέριλιν μπορούσε να ξεστομίσει πολλά μυστικά που δεν έπρεπε να αποκαλυφθούν. Έτσι είπε στο σωματοφύλακά του να την απομακρύνει».

Ο Γκρέκο συνεχίζει λέγοντας πως πήγε να τη βρει στον κήπο που καθόταν δίπλα από την πισίνα. Ήταν η τελευταία φορά που την είδε. Ο ίδιος υποστηρίζει πως εκείνο το Σαββατοκύριακο ο Φρανκ είχε καλέσει τη Μέριλιν «μόνο και μόνο για να την πιέσει να μην ξαναμιλήσει για τις σχέσεις της με τους Κένεντι. Ίσως τελικά να ήρθαν σε αντιπαράθεση και απλά να την άφησε στην μοίρα της αβοήθητη».
source:yupi.gr
top