Click here to find out more!

Βουλευτής των ΗΠΑ 

ζητά κυρώσεις σε 

Ρωσία-Κίνα για τις επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα του Ιράν...

Βουλευτής των ΗΠΑ ζητά κυρώσεις σε Ρωσία-Κίνα για τις επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα του Ιράν
Η Αμερικανίδα βουλευτής Ιλεάνα Ρος-Λέχτινεν πρότεινε χθες να επιβληθούν «άμεσες κυρώσεις» από τις ΗΠΑ κατά της Ρωσίας και της Κίνας για τις επενδύσεις που επιχειρούν στον ενεργειακό τομέα του Ιράν.
«Καθ' ήν στιγμήν επιχειρούμε να θέσουμε τέλος στην ιρανική πυρηνική απειλή η Ρωσία και η Κίνα αποτελούν μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης του», τονίζει στο ανακοινωθέν της η Ρος-Λέχτινεν, υπεύθυνη των Ρεπουμπλικανών στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Η ρεπουμπλικανή βουλευτής, που συνεργάζεται με τους Δημοκρατικούς για τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Τεχεράνης, εκτιμά πως «είναι καιρός να εφαρμόσουμε τους νόμους για τις κυρώσεις και να αποδείξουμε σε Κίνα και Ρωσία πως υπάρχουν κυρώσεις όταν γίνονται συνένοχοι της Τεχεράνης και περιγελούν τις αμερικανικές κυρώσεις».
Η Κίνα, η οποία κατέστη ο κυριώτερος οικονομικός και εμπορικός εταίρος του Ιράν, επένδυσε περίπου 40 δισ. δολάρια στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στο Ιράν, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο, ο υφυπουργός πετρελαίου Χοσέιν Νογρεκάρ Σιραζί.
Επίσης και η Ρωσία δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας στο Ιράν.
source:parapolitika.gr
top