Η απόβαση του 

Αρμάνι στη Λευκάδα...


Άννα Μορφούλη-Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα


Ένας μικρός επίγειος παράδεισος μεταβιβάζεται σε έναν από τους γνωστότερους εκπροσώπους της elite των σχεδιαστών μόδας. Η Αθηνά Ωνάση φέρεται να πούλησε, έναντι του ποσού των 5 εκατομμύριων ευρώ, έκταση στα Σύβοτα Λευκάδας, στον μετρ του «pret a porter», Τζόρτζιο Αρμάνι.


Τη συγκεκριμένη έκταση στην απάνεμη αυτή τοποθεσία, μέγιστου φυσικού κάλους, την είχε αγοράσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης λίγα χρόνια μετά την απόκτηση του Σκορπιού.

 
 Τα Σύβοτα

Οι δύο πλευρές ήρθαν σε επαφή μέσω ενός ισχυρού οικονομικού παράγοντα, ο οποίος γνώριζε προσωπικά τον Αρμάνι. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν οι δικηγόροι της Αθηνάς και του σχεδιαστή.

Η αρχική τιμή πώλησης της έκτασης-φιλέτο ήταν έξι εκατομμύρια ευρώ, όμως, έπειτα από διαπραγματεύσεις, η τιμή έπεσε στα 5 εκατομμύρια.

Ο Σκορπιός
Ο Σκορπιός
Πριν από δύο εβδομάδες, περίπου, μπήκαν οι τελευταίες υπογραφές και ήδη στην περιοχή βρίσκονται Ιταλοί τεχνικοί, καθώς ο διάσημος σχεδιαστής σκέφτεται να δημιουργήσει ένα τουριστικό συγκρότημα με βίλες, εστιατόρια, μπαρ, γήπεδα και στούντιο ομορφιάς. Είναι προφανές πως άλλη μία περιοχή στο Ιόνιο -ιδιαίτερα όσον αφορά τη δυτική πλευρά της Λευκάδας- που είναι ήδη επιβαρυμένο, θα υποστεί τις συνέπειες της αναπόφευκτης τουριστικής ανάπτυξης.

Η zougla.gr, θέλοντας να επιβεβαιώσει τις φήμες, επικοινώνησε με τον δήμαρχο Απολλωνίων Λευκάδας, Γιώργο Λογοθέτη, ο οποίος ανέφερε πως τον τελευταίο καιρό το νησί έχει γίνει πόλος έλξης πολλών επιχειρηματιών, που ανακαλύπτουν τις ομορφιές του.


Ο δήμαρχος αναφέρεται στην περιοχή που λέγεται Κόλπος των Συβότων, στην οποία ο Ωνάσης αγόρασε την επίμαχη έκταση. 
source:zougla.gr
top