Ο καλύτερος φίλος 

του ανθρώπου "εχθρός" του στρες...

Σοφία Κατσαρέλη
Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, ωστόσο, εκτός από καλή συντροφιά φαίνεται πως κάνει καλό και στην ψυχική ηρεμία του ιδιοκτήτη του. Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, ο χρόνος που περνά κανείς με το σκύλο του, είναι το καλύτερο “φάρμακο” καταπολέμησης του άγχους.

Η “συνεισφορά” της παρέας του σκύλου είναι πολύ πιο πολύτιμη από το να χαλαρώσει κανείς βλέποντας τηλεόραση ή να απολαύσει ένα ποτήρι κρασί.
Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο, Mindlab, ακόμα και η βόλτα με το σκύλο, είναι πιο αποτελεσματική κι από το χρόνο που περνάμε με την οικογένειά μας ή τις διακοπές.
Περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες στην έρευνα (55%) δήλωσαν πολύ πιο ήρεμοι, έχοντας περάσει λίγο χρόνο με τα κατοικίδιά τους, ενώ το 44% δήλωσε πολύ λιγότερο αγχωμένο για σοβαρά προβλήματα, που αφορούν στα οικονομικά ή την εργασία τους.
Ένα ποσοστό 25% των ερωτηθέντων, περιέγραψε το σκύλο του ως “τον καλύτερό του φίλο”, ενώ μία στις έξι γυναίκες, παραδέχτηκε πως προτιμά να εκμυστηρεύεται τις βαθύτερες σκέψεις της στον αγαπημένο της τετράποδο "φίλο".
“Η συναναστροφή με ένα σκύλο, αποτελεί το νούμερο 1 παράγοντα μείωσης του άγχους, ενώ αυξάνει τα συναισθήματα της αισιοδοξίας, της ηρεμίας και της χαλάρωσης”, δήλωσε στην Telegraph o Dr David Lewis, ψυχολόγος στο Mindlab.
Για τις ανάγκες της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας τροφίμων, Winalot , ερωτήθηκαν 1.000 άνθρωποι, ιδιοκτήτες σκύλων.
source:cosmo.gr
top