Δροσερός αέρας σώζει 
τη Μόσχα
Ζημίες 15 δισ. δολαρίων...


Στη θέση του συγκυβερνήτη σε πυροσβεστικό αεροσκάφος κάθισε χθες ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, που συμμετείχε σε πτήση πυρόσβεσης στην περιοχή του Ριαζάν, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την καταστροφή.
Πνοή δροσερού αέρα διέλυσε χθες μεγάλο μέρος του τοξικού νέφους, που έπνιγε τη Μόσχα, παρότι εκατοντάδες εστίες φωτιάς συνέχιζαν να μαίνονται σε ολόκληρη τη Ρωσία, φθάνοντας ακόμη και στα προάστια της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το κόστος της βιβλικής καταστροφής αναμένεται να αγγίξει τα 15 δισ. δολάρια. Μικρή ελπίδα προσέφερε χθες η μετεωρολογική υπηρεσία, που προέβλεψε καταιγίδες για σήμερα και αύριο στην περιοχή της Μόσχας. Στο επίκεντρο των επικρίσεων βρέθηκε χθες ο δήμαρχος της Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ, που επέλεξε να παραμείνει στον τόπο διακοπών του, ενώ οι Μοσχοβίτες πνίγονταν κυριολεκτικά από τους καπνούς.
Σφυγμομετρήσεις δείχνουν ότι οι Ρώσοι πολίτες αποδίδουν ευθύνες και στο δίδυμο εξουσίας Μεντβέντεφ - Πούτιν, του οποίου η δημοτικότητα υποχώρησε ραγδαία τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
source:kathimerini.gr
top