Ακόμα και ανάμεσα στους 

νεκρούς ψάχνουν για έσοδα...


Ακόμα και ανάμεσα στους νεκρούς ψάχνουν για έσοδα
Ακόμα και ανάμεσα στους... νεκρούς φαίνεται ότι ψάχνουν για έσοδα στις κατά τόπους ΔΟΥ, ώστε να καταφέρουν να πιάσουν τους περιβόητους «στόχους».

Θύμα του υπερβάλλοντος ζήλου η Ασπασία Τζάνη, καθώς οι υπεύθυνοι της ΔΟΥ Μυτιλήνης δεν λένε να πιστέψουν ότι η πατέρας της, Παναγιώτης, έχει… πεθάνει εδώ και 16 χρόνια.

Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός, ότι εξακολουθούν να του βεβαιώνουν πρόστιμα και νέα χρέη, να τον ενημερώνουν για τη δυνατότητα ρύθμισής τους αλλά και να τον απειλούν με… προσωποκράτηση, όπως καταγγέλλει η κα Τζάνη.

Δεν φαίνεται, μάλιστα, να πείθονται ούτε και από τη ληξιαρχική πράξη θανάτου που τους έχει καταθέσει, για να κλείσει η μερίδα του.

Η πρακτική αυτή συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, καθώς μόλις πριν από έναν μήνα η κόρη του Παναγιώτη Τζάνη έλαβε ειδοποίηση για καταβολή προστίμου ύψους 700 ευρώ, όπως αποκάλυψε το lesvosnews.gr.

Ακόμα πιο απίστευτη ήταν η αντίδραση των υπαλλήλων της ΔΟΥ, όταν η Ασπασία Τζάνη χρειάστηκε, για πολλοστή φορά, να επισκεφθεί το κτίριο της ΔΟΥ, για να εξηγήσει τα προφανή.

Όταν, λοιπόν, τους επανέλαβε ότι ο πατέρας της έχει αποβιώσει εδώ και 16 χρόνια και ότι, προφανώς, δεν είναι σε θέση να καταβάλει το ποσό των 700 ευρώ, η απάντηση την άφησε με το στόμα ανοιχτό.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, όπως καταγγέλλει η ίδια, ο υπάλληλος της είπε ότι, αν δεν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του, θα κινηθούν οι διαδικασίες προσωποκράτησης του… νεκρού!

Έχοντας πια ξεμείνει από επιχειρήματα, η κα Τζάνη τούς απάντησε ότι ο μόνος τρόπος για να τον «συλλάβουν», είναι να πάει και να φέρει από το νεκροταφείο τα οστά του!

Φαίνεται ότι ορισμένοι έχουν παρεξηγήσει τις εντολές για είσπραξη εσόδων από ανείσπρακτες οφειλές και γι’ αυτό δεν διστάζουν να κυνηγούν τους οφειλέτες ακόμα και στον τάφο.
source:madata.gr
top