Βούγιας: To κέντρο 
της 
Αθήνας βιώνει τεράστιο πρόβλημα...
Προτάσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται τουλάχιστον «πρωτοποριακές» και οι οποίες έχουν να κάνουν με την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Αθήνα και την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών, περιλαμβάνονται στο σχέδιο της ομάδας εργασίας που συστάθηκε υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό, Σπύρο Βούγια.
Η ομάδα εργασίας πρόκειται να παρουσιάσει τις προτάσεις τις -μαζί με το πόρισμα των ερευνών που διεξήγαγε στο κέντρο της Αθήνας- τις προσεχείς ημέρες ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για την επίλυση του προβλήματος.
Οι εισηγήσεις των μελών της επιτροπής αφορούν τομείς, όπως τα ναρκωτικά, το παρεμπόριο, τους μη νόμιμους μετανάστες, τη λειτουργία των καφέ και των μπαρ στο κέντρο, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια, τους άστεγους και τα εκδιδόμενα πρόσωπα.
«Το κέντρο της Αθήνας βιώνει ένα τεράστιο πρόβλημα που φθάνει στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης», δήλωσε στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας.
Όπως είπε, «τα τελευταία χρόνια έχουν συσσωρευτεί πολλά και διαφορετικά προβλήματα. Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μία μεγάλη προσπάθεια και θα παρουσιάσει σύντομα στο υπουργικό συμβούλιο ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης, με σκοπό το ιστορικό κέντρο να επανέλθει στην ιστορική πόλη των Αθηνών».
Καταλήγοντας, ο κ. Βούγιας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το επόμενο εξάμηνο οι πολίτες θα έχουν δει τα πρώτα απτά αποτελέσματα στο κέντρο της Αθήνας.
source:kathimerini.gr
top