Η διπλή επίθεση της 

Blackberry...


Την ώρα που οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μάχονται για το ποια θα βγάλει το πιο “ντιζαϊνάτο” smartphone εφοδιασμένο με τις πιο σύγχρονες και διασκεδαστικές εφαρμογές που το καταστούν το πιο must gadget, η Blackberry απλά παρακολουθεί.

Εδώ και αρκετά χρόνια οι συσκευές της Blackberry ακολουθούν ένα σχετικά συντηρητικό αλλά πρακτικό στυλ, περιέχοντας σχεδόν ο,τιδήποτε ένας επαγγελματίας θα μπορούσε να χρειαστεί. 

Τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας απευθύνονται σε αυτό που λέμε «business man» και σήμερα δεν υπάρχει εταιρεία η οποία να την ανταγωνίζεται στο συγκεκριμένο τομέα.

Ακόμα και ο ίδιος ο CEO της Apple, Steve Jobs, σε ομιλία του αναφερόμενος στα Blackberry κινητά τα χαρακτήρισε «businessmen phones»!

Για παράδειγμα, τα Blackberry είναι τα μόνα smartphones τα οποία είναι εφοδιασμένα σε μόνιμη βάση με Qwerty πληκτρολόγιο (εκτός των Storm που είχαν οθόνη αφής) ενώ δεν έχουν σχεδιαστικές υπερβολές.

Για του λόγου το αληθές λοιπόν η Blackberry προχώρησε στην παρουσίαση του καινούργιου BlackBerry Torch 9800 καθώς και του Blackberry Curve 9300 3G.

Το νέο BlackBerry Torch 9800 είναι ένα μικρό smartphone με οθόνη αφής 3,2 ιντσών 480x360 εφοδιασμένο (φυσικά) με συρόμενο Qwerty πληκτρολόγιο το οποίο είναι «κρυμμένο» στο πίσω μέρος της συσκευής.

Το Torch 9800 είναι μάλιστα η πρώτη συσκευή η οποία είναι εφοδιασμένη με το ανανεωμένο λογισμικό OS6, με 512MB RAM, 4GB μνήμη με τη δυνατότητα επέκτασης με MicroSD καθώς και κάμερα 5 magapixel με φλας.

Όσον αφορά το Blackberry Curve 9300 3G, η νέα συσκευή είναι πανομοιότυπη με το Curve 8520 και είναι εφοδιασμένη με κάμερα 2 megapixel και μνήμη –μόλις- 256MB με τη δυνατότητα ωστόσο επέκτασης στα 32GB με MicroSD.

Αντίθετα με το Torch 9800,  το Curve 9300 3G «τρέχει» με το OS5 και όχι με τη νέα έκδοση, ωστόσο η αναβάθμιση είναι διαθέσιμη για όλους και δωρεάν.
source:protothema.gr

top