Ο μαθηματικός τύπος των

διαζυγίων...


Ο μαθηματικός τύπος των διαζυγίων
Την μαθηματική φόρμουλα των... διαζυγίων ανακάλυψε Ισπανός μαθηματικός, που υποστηρίζει ότι οι σχέσεις δεν θέλουν μόνο δουλειά αλλά και εύκολες εξισώσεις!
Ο Χοσέ - Μανουέλ Ρέι από το πανεπιστήμιο Κομπλουτένσε της Μαδρίτης παρουσίασε ένα μαθηματικό μοντέλο που βασίζεται στον λεγόμενο «δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής για τη συναισθηματική αλληλεπίδραση».
Έτσι, δημιούργησε μία εξίσωση σύμφωνα με την οποία το ζευγάρι θα χωρίσει λόγω της αναπόφευκτης «συναισθηματικής εντροπίας» (δηλαδή της φθοράς και του χάους όπου οδηγείται κάθε σύστημα), εκτός κι αν πρόσθετη «ενέργεια» (προσπάθεια) τροφοδοτηθεί στο «σύστημα» (βλέπε ζευγάρι).
Ίσως να μην καταλάβατε και πολλά από τα παραπάνω, όμως, ο κ. Ρέι έρχεται να μας τα κάνει πιο λιανά: όταν και οι δύο σύντροφοι έχουν παρόμοια συναισθηματική δέσμευση, τότε υπάρχει μια ευτυχισμένη και μακροχρόνια σχέση. Αν όμως η προσπάθει να διατηρηθεί η σχέση αρχίσει να μειώνεται, τότε έρχεται η αστάθεια στο ζευγάρι και, εν τέλει, ο χωρισμός!
Παράλληλα, σύμφωνα με την εξίσωση, όσο πιο νωρίς προλαβαίνει κανείς ένα πρόβλημα στο γάμο ή τη σχέση του τόσο πιο εύκολο είναι να αποκατασταθεί η ισορροπία.
Όσο για την τέλεια σχέση;
Σύμφωνα με τα μαθηματικά, είναι εκείνη όπου υπάρχει η μεγαλύτερη «ψαλίδα» ανάμεσα στην ποσότητα της προσπάθειας που θεωρείται ως η άριστη και στην προσπάθεια που πραγματικά καταβάλλουν οι δύο σύντροφοι!
source:madata.gr
top