Όλα όσα πρέπει να 

γνωρίζετε για την δήλωση των ημιυπαίθριων...


Όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από την Πολεοδομία.


Βήμα-βήμα η διαδικασία δήλωσης

Υπεύθυνη δήλωση (εις διπλούν) του ιδιοκτήτη στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία (αν δεν μπορεί ο ίδιος, χρειάζεται εξουσιοδότηση για τον εκπρόσωπο)
Παράβολο 250 € (ένα για το σύνολο των ημιυπαίθριων αυτοτελούς ιδιοκτησίας ) ή 350 € (ένα για το σύνολο των λοιπών χώρων πλην αυτοτελούς ιδιοκτησίας ) από Δημόσιο Ταμείο
Τεχνική Έκθεση Μηχανικού και παραστατικό αμοιβής μηχανικού όπως αυτή προκύπτει σύμφωνα με τον κώδικα ελάχιστων αμοιβών του ΤΕΕ και στην οποία πρέπει να περιλαμβάνονται:
Στέλεχος Οικοδομικής Άδειας,
Τοπογραφικό,
Κάτοψη ορόφου με επισήμανση της επιφάνειας που άλλαξε χρήση .

Η διαδικασία των υπαλλήλων της Πολεοδομίας

Η υπηρεσία εξετάζει τυχόν ελλείψεις και τις καταγράφει στο πίσω μέρος της αίτησης ή βάζει την σφραγίδα πληρότητας σε περίπτωση που είναι ολοκληρωμένη. Οι δύο σφραγίδες μπορούν να μπουν ταυτόχρονα κατά την υποβολή της αίτησης εάν είναι πλήρης ο φάκελος.
Στη συνέχεια η πολεοδομία ενημερώνει τις συναρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., Τμήμα έκδοσης αδειών, Τμήμα ελέγχου κατασκευών κλπ.) να ανασταλούν τυχόν κυρώσεις και πρόστιμα που έχουν ήδη επιβληθεί.
Μέσα σε 60 μέρες θα λάβετε το έντυπο υπολογισμού εισφοράς στο οποίο θα αναγράφεται τόσο το ποσό του ειδικού προστίμου που καταβάλλεται εφάπαξ με την έκπτωση του 10%, όσο και το ποσό της πρώτης δόσης.
Αφού καταβάλλετε τα οφειλόμενα ποσά, θα πρέπει να προσκομίσετε τα διπλότυπα πληρωμής στην πολεοδομία για να καταγραφούν στο «Ειδικό Βιβλίο Καταχώρισης» και στο έντυπο της αίτησης του Ιδιοκτήτη στο οποίο θα μπεί η σφραγίδα ολοκλήρωσης της διαδικασίας.
 
Προσοχή! Σε περίπτωση που στείλετε ταχυδρομικώς τα δικαιολογητικά,θα πρέπει κάθε αντίγραφο να βεβαιώνεται για το γνήσιο της υπογραφής από Κ.Ε.Π. ή αστυνομικό τμήμα ή το προξενείο για όσους βρίσκονται στο εξωτερικό.
source:newsit.gr
top