Η απογραφή των δημοσίων 

υπαλλήλων και ο χάκερ από την Πάτρα...


Η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και ο χάκερ από την Πάτρα
Ένας 39χρονος δημοτικός υπάλληλος από την Πάτρα φέρεται ως ο δράστης της ηλεκτρονικής επίθεσης στα υπολογιστικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο φερόμενος ως χάκερ δεν συνελήφθη, λόγω της παρέλευσης του αυτοφώρου, εναντίον του όμως σχηματίστηκε δικογραφία για «Παραβίαση Απορρήτων».
Οι αστυνομικοί μετά από έρευνες και ψηφιακές αναλύσεις διαπίστωσαν ότι ο 39χρονος χρήστης του διαδικτύου, με ορμητήριο την Πάτρα, μπήκε  παράνομα στα Υπολογιστικά συστήματα της ΓΓΠΣ με αποτέλεσμα την συνεχή ηλεκτρονική επίθεση στις υπηρεσίες της ιστοσελίδας της απογραφής.
Επίσης, σε αιφνιδιαστική έρευνα που έγινε στο χώρο εργασίας του, κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος και πλήθος από έντυπο υλικό που σχετίζεται με τη δράση του.
Υπενθυμίζεται ότι αποτέλεσμα των επιθέσεων στη σελίδα της απογραφής ήταν να μειωθεί η απόδοση των Υπολογιστικών Συστημάτων και να πέσει η ποιότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε όσους δημοσίους υπαλλήλους συμμετείχαν στη διαδικασία, με κίνδυνο να μην τηρηθούν οι σχετικές προθεσμίες της απογραφής.
source:madata.gr
top