Μαυροβούνιο: Πωλείται 

υπηκοότητα έναντι 500.000 ευρώ...

Μαρίνα Κουτσούμπα
Σε μία προσπάθεια προσέλκυσης οικονομικών επενδυτικών πακέτων, η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου αποφάσισε τη χορήγηση υπηκοότητας σε ξένους επιχειρηματίες με αντάλλαγμα επενδύσεις τουλάχιστον 500.000 ευρώ στη χώρα.

Όσοι επιχειρηματίες επενδύσουν ποσό τουλάχιστον 500.000 ευρώ, με τμήμα του ποσού να κατευθύνεται απευθείας προς τον κρατικό προϋπολογισμό, βάσει αυτού του οικονομικού προγράμματος απόκτησης υπηκοότητας, θα έχουν τη δυνατότητα να πολιτογραφηθούν πολίτες Μαυροβουνίου.
Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι να δοθεί κίνητρο σε επιτυχημένους επιχειρηματίες να μεταφέρουν στο Μαυροβούνιο όχι μόνο τα κεφάλαια και την έδρα των εταιρειών τους, αλλά και νέες τεχνολογίες και τεχνογνωσία.
Βέβαια, η αντιπολίτευση του Μαυροβουνίου κρούει τον "κώδωνα του κινδύνου", επισημαίνοντας πως ενδέχεται να εκμεταλλευτούν το προνόμιο αυτό διεφθαρμένοι επιχειρηματίες και πολιτικοί, προκειμένου να ξεφύγουν από τη δικαιοσύνη των χωρών τους.
Υπενθυμίζεται πως το Μαυροβούνιο ανακήρυξε την ανεξαρτησία του και αποχώρησε από την ένωση Σερβίας - Μαυροβουνίου στις 3 Ιουνίου του 2006. 
source:cosmo.gr
top