ΕΣΕΕ: Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις 

για την οικονομία την επόμενη διετία...

Προβλέπει μία καινούργια τροχιά ύφεσης, με τα λουκέτα να αυξάνονται, την ανεργία να διογκώνεται και τον πληθωρισμό να καλπάζει.


Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για την ελληνική οικονομία την επόμενη διετία.

Με αφορμή το επικαιροποιημένο μνημόνιο, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της για μια καινούργια τροχιά ύφεσης, με τα λουκέτα να αυξάνονται, την ανεργία να διογκώνεται και τον πληθωρισμό να καλπάζει.


Επισημαίνει ότι απαιτείται ένα μείγμα πολιτικής το οποίο θα βασίζεται στις ανάγκες και τις προτεραιότητες της «πραγματικής οικονομίας» και όχι σε σχέδια επί χάρτου.


Ακόμα τονίζει ότι η επικαιροποίηση του αρχικού κειμένου του Μνημονίου μέσα σε διάστημα μόλις 3 μηνών δημιουργεί έντονο προβληματισμό και εκτιμά ότι «φαίνεται πως η αρχική εκδοχή δεν είχε λάβει υπόψη τις πραγματικές συνθήκες της ελληνικής αγοράς και δεν είχε, εν τέλει, κατανοήσει την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας μας».


Τέλος, υπογραμμίζει ότι δεν αρκεί, όπως αναφέρεται στην επιστολή της Ελληνικής Κυβέρνησης προς την Τρόικα, να προηγηθεί διαβούλευση μόνο με την Ε.Ε, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αλλά είναι απαραίτητη η συμμετοχή και η παρέμβαση των κοινωνικών εταίρων στις διαδικασίες διαβούλευσης, οι οποίοι καλύτερα από τον οποιονδήποτε είναι σε θέση να παρουσιάσουν την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας, προτού τα προβλήματα γίνουν μεγαλύτερα και πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν.source:skai.gr
top