Στα Βαλκάνια για… δουλειές 

η Τζολί...


Η αμερικανίδα ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Αντζελίνα Τζολί ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στο Σαράγεβο, ότι το φθινόπωρο θα επιστρέψει στην περιοχή των Βαλκανίων, για τα γυρίσματα νέας ταινίας, στην οποία θα λάβουν μέρος ηθοποιοί από την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Η ταινία, μία ιστορία αγάπης που διαδραματίζεται την περίοδο του πολέμου στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, το 1992-1995, επικεντρώνεται σε ένα ζευγάρι που συναντιέται πριν από την έναρξη του πολέμου και προβάλει τις συνέπειες που έχουν οι συγκρούσεις στη σχέση τους.


Το θέμα της ταινίας δεν είναι ο πόλεμος, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της UNHCR. «Είναι μία ιστορία αγάπης και δεν εμπεριέχει στοιχεία πολιτικής», σημειώνεται στην ανακοίνωση.


"Στόχος μου είναι να εμπλέξω όσο το δυνατόν περισσότερο τους ανθρώπους που ζουν σε αυτήν την περιοχή και να μάθω όσα περισσότερα μπορώ", δήλωσε η διάσημη ηθοποιός, η οποία πιθανότατα θα κάνει την πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα στη νέα παραγωγή.


Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφθηκε το Σαράγεβο και συναντήθηκε με τον προεδρεύοντα της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Χάρις Σίλαϊντζιτς και τον εκπρόσωπο των Κροατών, Ζέλικο Κόμσιτς.


Η αμερικανίδα ηθοποιός συζήτησε με τους αξιωματούχους της Βοσνίας για τη βοήθεια προς τους πρόσφυγες και τους εκτοπισμένους, ώστε να επιστρέψουν στις εστίες τους. Η Αντζελίνα Τζολί εξέφρασε την ετοιμότητα να συμμετάσχει στην προώθηση και την υλοποίηση της ιδέας, το Σαράγεβο και η Βοσνία να γίνουν «κέντρο εκπαίδευσης, το οποίο θα προσελκύει χιλιάδες φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο».


Με αφορμή το πρόβλημα των προσφύγων στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, η διάσημη ηθοποιός τόνισε ότι «αν και οι συνέπειες της τραγωδίας δεν μπορούν να αρθούν, έχουμε ευθύνη να κάνουμε ό, τι μπορούμε, για να μειώσουμε τον πόνο τους και να βοηθήσουμε εκείνους που έχουν ανάγκη τη βοήθεια».source:protothema.gr
top