Ο Πάπας επικρίνει 

Σαρκοζί για Ρομά...

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' τάθηκε κατά της απέλασης Ρομά από τη Γαλλία, θυμίζοντας ότι οι «καθολικοί έχουν καθήκον να υποδέχονται ανθρώπους όλων των καταγωγών». Την ίδια στιγμή ιερέας στη Γαλλία προσεύχεται στο Θεό να πάθει ο Νικολά Σαρκοζί καρδιακή προσβολή..

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο οποίος δέχθηκε στη θερινή κατοικία του στο Καστέλ Γκαντόλφο ομάδα Γάλλων περιηγητών, επισήμανε ότι «από τις Γραφές διδασκόμαστε πώς να αποδεχόμεθα τις διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους, όπως δηλαδή ο Ιησούς διάλεξε ανθρώπους διαφορετικής καταγωγής και γλώσσας». Ο ποντίφικας σημείωσε ότι «προέχει να διδάξουμε στα παιδιά μας, πώς να αποδέχονται τη διαφορετικότητα» στο πλαίσιο της παγκοσμιότητας.
Το Βατικανό είχε αναφερθεί πριν από λίγες ημέρες σε «ρατσιστικές πρακτικές της γαλλικής κυβέρνηση».
Την ίδια στιγμή πολλοί ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας στη Γαλλία κατακεραυνώνουν τη γαλλική κυβέρνηση για τις απελάσεις Ρομά που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα εν μέσω κύματος διαμαρτυρίας από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αντιπολίτευσης..
Ο πατέρας Αρτίρ Ερβέ από τη γαλλική πόλη Λιλ κάνει ένα βήμα... παραπάνω, λέγοντας ότι στρέφεται στο Θεό γιατί μαίνεται πόλεμος κατά της κοινότητας των Ρομά.
Ο 71χρονος πατέρας Ερβέ δήλωσε δημοσίως μετά τη λειτουργία της Κυριακής (22/08) ότι προσεύχεται να πάθει ο Νικολά Σαρκοζί καρδιακή προσβολή προκειμένου να σταματήσει η καταστολή των Ρομά...source:cosmo.gr
top