Το τηλεφώνημα Μπόμπολα

σε Ψυχάρη...

mpompolas.jpg
Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις το επόμενο δίμηνο στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης έχουν αρχίσει ήδη να επηρεάζουν σημαντικά τους ισολογισμούς των μεγάλων Συγκροτημάτων. Οι διαχρονικά ισχυροί του Τύπου βρίσκονται σε διαρκή διαβούλευση αναζητώντας άμυνες για τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, μετά την επιστροφή του Σταύρου Ψυχάρη από την Κεφαλλονιά αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με τον ισχυρό άνδρα του Πήγασου Γιώργο Μπόμπολα, ο οποίος εν μέσω θέρους άρχισε να υλοποιεί το σχέδιο - εξυγίανσης του Ομίλου. Οι ίδιες καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν ότι οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν τηλεφωνικά την προηγούμενη βδομάδα.
Το δίδυμο Αλαφούζου - Μάνιας
Το τελευταίο διάστημα ο Μπόμπολας ασκεί ασφυκτικές πιέσεις προς τον Ψυχάρη, προκειμένου ως πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα προλάβουν τα χειρότερα για τα Συγκροτήματά τους. Ήδη οι Ψυχάρης και Μπόμπολας έχουν αρχίσει να διαπιστώνουν ότι τόσο ο Αριστείδης Αλαφούζος, όσο και η Μάνια Τεγοπούλου, που αποστασιοποιήθηκαν από την ΕΙΗΕΑ, κινούνται με μεγαλύτερη ευελιξία στην λήψη των αποφάσεων. Για παράδειγμα, πιστεύουν ότι η απόφαση του ισχυρού άνδρα της «Καθημερινής» να αφαιρέσει από την φθηνή έκδοση το ένθετο περιοδικό «Κ», κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.
Ψαλίδι σε πιεστήρια και πρακτορεία
Ακόμη και μέσα στην βδομάδα δεν αποκλείεται να έχουμε την πρώτη συνάντηση ανάμεσα στους Ψυχάρη και Μπόμπολα. Άλλωστε, πέραν της πολιτικής που θα αποφασίσουν σε ότι αφορά το λειτουργικό κόστος έκδοσης των εφημερίδων, έχουν σε εκκρεμότητα και άλλα θέματα. Για παράδειγμα υπάρχει τεράστιο θέμα με την μείωση που καταγράφει ο τζίρος της εκτυπωτικής μονάδας «Ίριδα», ενώ ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στα πρακτορεία διανομής «Άργος» και «Ευρώπη». Σε ότι αφορά τους τζίρους της «Ίριδας» καταγράφονται σημαντικές απώλειες, που σχετίζονται κυρίως με την πτώση των κυκλοφοριών του Κυριακάτικων εφημερίδων. Πέραν τούτου, προσφάτως, έχασαν και έναν από τους μεγάλους πελάτες, που δεν είναι άλλος από το «Πρώτο Θέμα».
Απολύσεις σε ΔΟΛ και Πήγασο
Οι Μπόμπολας και Ψυχάρης αναμένεται να αναζητήσουν άμεσα λύσεις που θα τους δώσουν την δυνατότητα να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες σε επίπεδο εσόδων κατά το επόμενο διάστημα. Προυπόθεση για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος είναι οι απολύσεις. Ήδη, στον «Πήγασο» έχει ξεκινήσει η σχετική διαδικασία. Ανάλογες πρωτοβουλίες αναμένεται να αναληφθούν και από την πλευρά του ΔΟΛ. Ένας από τους λόγους που κρίνεται αναγκαία η μείωση των ανελαστικών δαπανών, συνδέεται και με το διαχρονικό σχέδιο της συγχώνευσης των δύο Ομίλων. Τα αφεντικά του Πήγασου και του ΔΟΛ, έχουν καταλάβει ότι με το υπάρχον προσωπικό δεν μπορεί να υλοποιηθεί καμία συγχώνευση.
Κόντρα για τις αλλαγές στο Mega
Στην ατζέντα της επικείμενης κουβέντας Ψυχάρη - Μπόμπολα μεταξύ των άλλων συμπεριλαμβάνεται και το θέμα του Mega. Ο εκδότης του «Βήματος» φαίνεται ότι εμμένει στην άποψή του, ότι πρέπει (άμεσα) να υπάρξουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα στο μεγάλο κανάλι. Στο πλαίσιο αυτό έχει εισηγηθεί αλλαγή του παρουσιαστή του Δελτίου Ειδήσεων, αλλά και του διευθυντή του Ενημερωτικού Τομέα. Στην συγκεκριμένη πρόταση Ψυχάρη, αντιστέκεται ο Μπόμπολας, που θεωρεί ως επιτυχημένο το δίδυμο Τρέμη - Παναγιωτόπουλου. Επειδή, στο θέμα, έχει εμπλακεί και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης δεν αποκλείεται η θέση Ψυχάρη, να ενισχυθεί. Κάποιοι, μάλιστα, έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν ως οικουμενική λύση τον Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος είναι αλήθεια ότι έχει πυκνώσει τις επαφές του, με τον Φώτη Μπόμπολα.source:parapolitika.gr
top